Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Luxury For Men neemt hip sweater- en shirtmerk over

Prins Harry’s bruid Meghan Markle loopt dan toch niet rond met Zoerselse BVLLIN-trui

- KRISTIN MATTHYSSEN www.luxuryform­en.com

Luxury For Men (LFM), het onlineplat­form voor luxueuze maar betaalbare mannencade­aus, heeft het hippe kledinglab­el BVLLIN overgenome­n. Voor Zoerselaar Dries Boven (36) is het een volgende stap in het succesverh­aal.

is een online conceptsto­re voor mannen. Sinds de oprichting in 2013 is het gepiekt tot een van de snelstgroe­iende Belgische webshops met klanten in binnenen buitenland. De grootste omzet wordt trouwens in het buitenland gedraaid.

Oprichter Dries Boven, die zijn roots heeft in productdes­ign en zich laat omringen door mensen die productont­wikkeling studeerden, wil nog meer eigen producten in de markt zetten. “We willen nog meer inzetten op kwaliteit en branding. Een van onze jongste producten die heel goed draaien, is gepersonal­iseerde gin. Via via leerde ik de Antwerpse broers Jorik (23) en Stijn (25) Marcelis kennen. Zij hebben met veel lef het kledinglab­el BVLLIN opgericht. De ‘V’ spreek je uit als een ‘a’. Het gaat om coole sweaters, shirts en caps die een hippe lifestyle uitstralen. Op Instagram heeft BVLLIN in korte tijd 100.000 volgers gekregen. Jorik en Stijn werken veel met influencer­s. Dj Anouk Matton, de echtgenote van Dimitri Vegas, is fan van BVLLIN. Maar ook bijvoorbee­ld de bekende influencer Vanessa Suarez houdt ervan. Het knappe is dat Jorik en Stijn die beroemdhed­en niet betalen om hun kleding te dragen, zoals vaak gebeurt met influencer­s en dj’s, maar dat het spontaan gebeurt.”

Even leek het er zelfs op dat Meghan Markle, die zaterdag met de Britse prins Harry in het huwelijksb­ootje stapt, een BVLLINswea­ter droeg. Het logo leek onder haar jas uit te komen piepen, maar dat bleek een misverstan­d. “Maar wat niet is, kan nog komen”, lacht Dries. “Omdat het merk ontploft is, hebben Jorik en Stijn nu beslist om BVLLIN aan Luxury For Men te verkopen, zoLFM dat wij BVLLIN met nieuwe collecties naar een nog hoger niveau kunnen tillen.”

Het onlineplat­form, dat naast een webshop ook sterk inzet op lifestyleb­logs, draait ondanks het succes nog altijd met verlies.

“Maar dat is eigen aan e-commerce. We zijn bereid nog twee jaar verlies te maken om volop te kunnen investeren in onder meer overnames. Vier ondernemer­s – onder wie de bekende Antwerpse ondernemer Jan De Roeck, die voorzitter wordt van onze raad van bestuur – hebben LMF nu een nieuwe kapitaalin­jectie gegeven.”

De helft van de klanten zijn mannen die voor zichzelf shoppen. De zetel van Luxury For Men blijft in Westmalle.

 ?? FOTO W&F ?? Dries Boven van Luxury For Men in het kantoor in Malle.
FOTO W&F Dries Boven van Luxury For Men in het kantoor in Malle.
 ?? FOTO RR ?? Ook de bekende dj Anouk Matton is fan van BVLLIN.
FOTO RR Ook de bekende dj Anouk Matton is fan van BVLLIN.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium