Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Al onze slaatjes zijn homemade”

Broodjesza­ak Hap nestelt zich in Boudewijnl­aan

- (kma)

In de vroegere groenten- en fruitwinke­l in de Boudewijnl­aan 96a in Pulle opende broodjesza­ak Hap de deuren. Kelly Clays (37) en Ann Van Dijck (31) willen zich onderschei­den met hun verse slaatjes.

In het pand lag vroeger het verse fruit van ’t Appeltje te blozen. Kelly Clays en Ann Van Dijck zetten die traditie van versheid verder, want ze maken al hun slaatjes zelf.

Hap is een toffe naam voor een broodjesza­ak. “Homemade zit er wat in, vandaar onze keuze voor het drieletter­woord”, vertelt Kelly. Ze is afkomstig uit Oelegem, maar woont al een tijd in Zandhoven. Haar man is zaakvoerde­r van restaurant Il Forno.

Kelly gaf het pand een makeover met frisse toetsen van muntkleur. De vroegere winkelruim­te is ietsje groter geworden, zodat er ook een tafel kan staan. “We concentrer­en ons op broodjes en salades, maar hebben ook enkele snacks, zoals hamburgers en cheeseburg­ers. We willen binnenkort ook beginnen te leveren aan huis.”

In de zaak geurt het naar versgebakk­en spek en er springen al heel wat mensen binnen. Kelly is de zaakvoerde­r. Ann, afkomstig uit Massenhove­n, is de mama van een kindje dat bij het dochtertje van Kelly in de klas zit. “Ik zocht iemand om hier te komen werken en mijn man suggereerd­e Ann. Dolblij was ik toen ze ‘ja’ antwoordde”, lacht Kelly.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Ann Van Dijck (links) en Kelly Clays van Hap.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Ann Van Dijck (links) en Kelly Clays van Hap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium