Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk haalt Mike Vanhamel

- (gegy, hf)

Beerschot Wilrijk heeft zijn nieuwe doelman voor volgend seizoen beet. Mike Vanhamel (28) komt over van KV Oostende, waar hij tweede doelman was geworden achter William Dutoit. De Leuvenaar legde gisteren met succes medische tests af en tekent een contract voor vier seizoenen met optie op een bijkomend seizoen.

Met Vanhamel haalt Beerschot Wilrijk een keeper die weet hoe je kampioen moet worden in de Proximus League. Twee seizoenen op een rij pakte hij met zijn ploeg de meeste punten in de reeks, maar twee keer leverde dat geen promotie op. Twee jaar geleden pakte hij de titel met White Star, maar door de financiële problemen mocht de club toen niet promoveren. En vorig jaar pakte hij met Lierse het hoogste aantal punten over het hele seizoen, maar de club vergat een periodetit­el te pakken en maakte dus geen kans op promotie. Vanhamel was wel twee jaar op een rij de beste keeper van de Proximus League, wat hem persoonlij­k een transfer naar KV Oostende opleverde. Daar lag hij in balans met William Dutoit en ze wisselden mekaar af als eerste doelman. Op het einde van het seizoen stond echter Dutoit vaker in doel. Met de komt van Hugo Broos als technisch directeur van de kustploeg werd er beslist dat een van de twee doelmannen moest vertrekken. Dutoit wilde aan zijn contract vasthouden, terwijl Vanhamel ondanks een contract bij Oostende dat nog twee jaar doorliep het niet zag zitten om een jaar op de bank te zitten.

De komst van Vanhamel betekent ook dat Rafael Romo niet zal blijven. Die werd gehuurd van APOEL Nicosia, maar hem nog langer houden was een vrij dure aangelegen­heid.

Teunckens in beeld bij Oostende

Met het vertrek van Mike Vanhamel is er wel een doelmannen­post vacant bij KV Oostende. De club denkt daarvoor aan Jens Teunckens. De doelman van de nationale beloften wordt momenteel door Club Brugge uitgeleend aan Antwerp. Hij heeft bij blauw-zwart nog een contract voor één seizoen, maar de verwachtin­g is dat de club hem niet al te veel in de weg zal leggen.

 ?? FOTO GOYVAERTS ??
FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium