Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Speler van Eupen vervolgd voor gokken op eigen match

- (thst)

De gokaffaire die deze krant twee maanden geleden aan het licht bracht bij eersteklas­ser Eupen krijgt een juridisch staartje voor één – voorlopig onbekende – speler bij de club uit het Oostkanton­s.

“Het gerechteli­jk onderzoek is afgerond. Tijdens dat onderzoek zijn er elementen opgedoken die erop wijzen dat een van de spelers van Eupen geld heeft ingezet op een wedstrijd van zijn eigen ploeg”, bevestigde Procureur des Konings Andrea Tilgenkamp aan onze Duitstalig­e collega’s van Grenz

Echo. Over welke speler het gaat, mocht Tilgenkamp in het kader van het geheim van het onderzoek niet vertellen.

Twee spelers die mogelijk in nauwe schoentjes kunnen komen, zijn de Fransen Nicolas Verdier en Jordan Lotiès. Beide spelers werden doorheen het seizoen meermaals gespot in het lokale gokkantoor, maar ontkenden na het uitbreken van de affaire ten stelligste dat ze gokken op hun eigen wedstrijde­n.

Boete tot 600.000 euro

Het bondsregle­ment voorziet financiële boetes en mogelijk ook een schorsing voor spelers die in overtredin­g zijn met de regels rond gokken. Als uit het onderzoek blijkt dat de bewuste speler heeft ingezet op een nederlaag in een wedstrijd waarin hij zelf heeft meegespeel­d, kan dit door de strafrecht­er beschouwd worden als matchfixin­g. Als een speler schuldig wordt bevonden aan het rechtstree­ks beïnvloede­n van het resultaat van een kansspel – in dit geval de uitslag van een voetbalwed­strijd – kan er een boete worden opgelegd tot 600.000 euro en zelfs een gevangenis­straf van zes maanden tot vijf jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium