Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Engeland trekt met hongerige welpen naar WK

-

De Engelse bondscoach Gareth Southgate maakt vandaag zijn 23 namen voor het WK in Rusland bekend. Heel Engeland vraagt zich af of de oud-verdediger het aandurft een monument als Joe Hart thuis te laten. Sinds Southgate overnam van Sam Allardyce – die moest aftreden na een schandaal – heeft hij zijn selectie systematis­ch verjongd. ‘The Three Lions’ presentere­n zich in Rusland als een roedel hongerige welpen.

Als bondscoach Gareth Southgate in de loop van de namiddag 23 namen plus reservenna­men voor Rusland bekendmaak­t, tel dan uit hoeveel u van hen kent. Tenzij u een rabiate fan van de Premier League bent, is de kans groot dat er heel wat spelers bij zijn van wie u nog nooit heeft gehoord. U hoeft er zich niet voor te schamen. De meesten van hen maken hun debuut op een WK.

We kunnen al beginnen in doel. De krant

The Sun meldde gisteren dat Joe Hart in een persoonlij­k gesprek van Gareth Southgate te horen heeft gekregen dat hij niet tot de 23 behoort. Hart was drie tornooien lang incontourn­able maar zag zijn carrière na de komst van Pep Guardiola bij Manchester City pijlsnel een duik nemen. Hij week uit naar Torino, dat hem vorig seizoen uitleende aan West Ham. Daar had hij moeite een basisplaat­s vast te houden wat hem mogelijk zijn plaats kost in Rusland. De huidige nummer één heet Jordan Pickford en speelt nog maar twee jaar in de Premier League. Vorig seizoen bij Burnley, het afgelopen seizoen bij Everton. Jack Butland is nummer twee, Nick Pope, minder dan een jaar geleden gedebuteer­d in de Premier League bij Burnley, zou Joe Hart kunnen verdringen als nummer drie.

In de verdedigin­g is geen plaats voor Chris Smalling (Man U) en moet ook Gary Cahill (Chelsea) vrezen voor zijn plek. Van John Terry (Aston Villa) werd al langer afscheid genomen. De centrale verdediger­s heten Phil Jones (Man U), Harry Maguire (Burnley) en John Stones (City). Southgate kiest meestal voor een driemansde­fensie waarvan ook Kyle Walker, de rechtsback van City, deel uitmaakt. De jongeren Kieran Trippier (Tottenham) en Trent AlexanderA­rnold (Liverpool) zijn de kandidaten voor de rechtse wing back. Links een vertrouwde naam: Ashley Young (Man U).

In het middenveld zijn Jordan Henderson (Liverpool), Eric Dier (Tottenham), Dele Alli (Tottenham), Raheem Sterling (City), Ruben LoftusChee­k (Palace) en Jesse Lingard (Man U) zeker van hun plaats. Dat geldt ook voor de aanvallers Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Man U) en Jamie Vardy (Leicester City).

Met Alex OxladeCham­berlain (Liverpool) is een belangrijk­e pion voor Southgate out.

De tijd dat Engeland een WK begon met vertrouwde namen als Wayne Rooney, Frank Lampard en Steven Gerrard is definitief voorbij. De nieuwe vedetten heten Kane, Alli en Sterling.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Hart en Southgate.
FOTO PHOTO NEWS Hart en Southgate.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium