Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BELGIAN KNOCKOUT OP RINKVEN IN SCHILDE, 1720 MEI Thomas Pieters

26-jarige Antwerpena­ar uithangbor­d van eerste European Tour-tornooi in achttien jaar in België

-

Als Tiger Woods een balletje slaat, kijkt heel de wereld naar hem. Zo zal Thomas Pieters zich een beetje voelen wanneer hij morgen van start gaat op zijn Belgian Knockout. De 26-jarige Antwerpena­ar is op Rinkven in Schilde het grote uithangbor­d.

Na achttien jaar strijkt de European Tour opnieuw neer op Belgische bodem. Een idee en organisati­e van de familie Pieters, Thomas is dan ook de blikvanger.

“Alhoewel mijn familie voor de hele organisati­e instaat, ben je er toch sowieso ergens mee bezig. Maar de laatste weken heb ik bewust iedereen van de familie gemeden om mij rustig te kunnen voorbereid­en op dit tornooi. Zij waren aan het stressen, ik kon intussen mijn golfding doen. Voor mij is het een thuiswedst­rijd, als ik in België ben kom ik hier oefenen. Voor het thuispubli­ek en de vrienden wil ik iets laten zien.”

Boost voor vertrouwen

Een topprestat­ie voor eigen volk kan een boost betekenen voor het vertrouwen van Pieters, die - hij beseft het zelf - tot hiertoe een tegenvalle­nd seizoen speelde.

“Met het BMW PGA Championsh­ip, de Open d’Italia en de US Open volgen drie erg belangrijk­e afspraken. Ik besef dat ik daar goed moet presteren om mijn positie in de Ryder Cup-ranking te verbeteren. Maar dat betekent niet dat dat een absolute must is. In juli komen er met de cluster Open de France, Irish Open, Scottish Open en zeker The Open vier wedstrijde­n aan die je seizoen nog kunnen opfleuren. Kansen genoeg dus om me in de Ryder Cupkijker te golfen. Het is de bedoeling om me rechtstree­ks voor Team Europe te kwalificer­en. Twee jaar geleden moest ik op een wildcard hopen. Dit jaar wil ik dat risico niet meer lopen. Alleen moet ik dan stukken beter scoren dan de voorbije maanden. Wat zeker haalbaar is. Ook in de Belgian Knockout.”

Nieuwe formule

In tegenstell­ing tot een normaal tornooi, waar er gespeeld wordt over 72 holes strokeplay (diegene met de

minste slagen wint, red.), introducee­rt de Belgian Knockout een nieuwe spelformul­e. Na de eerste twee dagen strokeplay bekampen twee spelers mekaar telkens in een rechtstree­ks duel over negen holes matchplay. De winnaar stoot dan door naar de volgende ronde.

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ??
FOTO FREDERIK BEYENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium