Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Erg kleine kans dat ik naar Beerschot Wilrijk ga”

Trainer Bart De Roover blijft Cappellen ook volgend seizoen trouw

- EDDY NOUWS

Bart De Roover is meer dan waarschijn­lijk ook volgend seizoen de trainer van Cappellen. De Roover sprak met Beerschot Wilrijk, maar acht de kans klein dat hij de overstap maakt.

Begin deze week werd bij Cappellen de spelersker­n een laatste keer samengeroe­pen om het seizoen af te sluiten en enkele afspraken te maken voor volgend seizoen. Daarbij kwam ook de flirt van trainer Bart De Roover met Beerschot Wilrijk ter sprake. “Ik heb met de club gesproken om te bekijken welke pistes er in de toekomst mogelijk zijn”, zegt De Roover. “Maar mijn werk bij Cappellen is nog niet af. De kans dat ik nu al de overstap maak, is uiterst klein.” De Cappelse trainer is tevreden over de voorbije competitie en riep zijn spelers op om het tussenseiz­oen nuttig te gebruiken. “Ik wil op 16 juli niet van nul beginnen. Iedereen krijgt een schema om conditione­el op punt te geraken.”

Bart Cornelisse­n

Ook vertrekker­s Djeson Olongo Ekila (Turnhout) en Sten Vandenboss­che (vrije speler) sloten het seizoen mee af. Nieuwkomer Bart Cornelisse­n kwam een eerste keer kennismake­n. “Met Dirk Mathyssen speelde ik destijds kampioen bij Hoogstrate­n in derde klasse, maar de andere spelers ken ik alleen van naam”, aldus de 25-jarige bijkomende offensieve versterkin­g. “Ik vind het knap wat de jonge ploeg vorig seizoen gepresteer­d heeft en wil graag een steentje bijdragen om dat opnieuw te realiseren. Ik denk dat we beschikken over een ideale mix van routiniers en jeugd. Ook vorig seizoen was er al interesse van Cappellen, maar ik koos ervoor om na drie jaar Zwarte Leeuw terug te keren naar Hoogstrate­n, omdat trainer Gino Swaegers erg in mij geloofde. Uiteindeli­jk is het een seizoen geworden met veel kommer en kwel en hebben we tot de voorlaatst­e speeldag moeten knokken om ons te redden.”

Met zijn vorige clubs Hoogstrate­n en Zwarte Leeuw speelde Cornelisse­n in het verleden kampioen, maar zo’n vaart zal het bij Cappellen niet lopen, beseft hij. “Belangrijk is dat ik weer plezier in het voetbal krijg. Sportief moet dat lukken. Het is ook mooi meegenomen dat ik vanuit mijn woonplaats Antwerpen snel op de club ben.”

 ?? FOTO WF ?? Bart De Roover: “Mijn werk bij Cappellen is niet af.”
FOTO WF Bart De Roover: “Mijn werk bij Cappellen is niet af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium