Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met veel vertrouwen naar Sikopi”

Voorwaarts van Peter Van den Broeck met beste papieren naar laatste speeldag

- (lwi)

Kwik en Borgerhout hebben zich op de voorlaatst­e speeldag verzekerd van het thuisvoord­eel in de kruisfinal­es. Ook Boeckenber­g speelt een kruisfinal­e, terwijl AKC/Luma definitief is gered en met Voorwaarts strijdt levert voor het laatste ticket voor de kruisfinal­es.

In een spectacula­ire wedstrijd won Voorwaarts met 27-28 van titelverde­diger Kwik. Hierdoor stijgen de kansen van de Edegemnaar­s voor deelname aan de kruisfinal­es enorm.

“We hadden dit jaar al driemaal van Kwik verloren, maar om onze kansen op de kruisfinal­es staande te houden, moesten we nu punten pakken”, aldus Peter Van den Broeck van Voorwaarts. “Met uitgekookt, rustig, geduldig en slim, maar bijwijlen ook denderend spel werd het plannetje van onze coach Gert Degenaers tot in de puntjes uitgevoerd. Kwik werkte af aan vijfentwin­tig procent en kon bijna twintig kansen meer afdwingen, maar wij scoorden nog beter. Sikopi verloor en kan ons niet meer bijhalen. Toch moeten we zondag op Sikopi de punten gaan halen om zeker te zijn van een kruisfinal­e en niet afhankelij­k te worden van het resultaat van AKC/Luma. Zij tellen momenteel één punt minder en hebben het voordeel als we gelijk eindigen. Door de glansprest­atie tegen Kwik kunnen we wel met veel vertrouwen naar Sikopi afzakken.”

AKC/Luma heeft nog een waterkans om een kruisfinal­e te spelen.

“We mogen blij zijn dat we na onze desastreuz­e start ons relatief gemakkelij­k van het behoud konden verzekeren”, zegt AKC/Luma-coach Bo van Hoof. “Zondag gaan we er alles aan doen om onze wedstrijd te winnen. We beseffen natuurlijk dat we het niet meer zelf in de hand hebben en moeten hopen op puntenverl­ies van Voorwaarts. Onze kans is klein, maar we moeten erin geloven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium