Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fier dat ik op deze manier de club kan verlaten”

Trainer Serge Crève vertrekt bij Zoersel met promotie naar eerste provincial­e

- WALTER PEERSMANS

Na een seizoen waarin het niet uit de top van het klassement in tweede provincial­e B was weg te branden, versierde Zoersel middels een vierde plaats een stek voor deelname aan de eindronde. Nadat Retie werd uitgeschak­eld, klopte Zoersel ook Rochus Deurne. En dus promoveert Zoersel voor het eerst in de geschieden­is van de club naar eerste provincial­e.

Voor trainer Serge Crève werd het na zeven jaar trouwe dienst meteen een prachtig afscheid van Zoersel. In die zeven jaar won hij één titel en kon hij drie promoties afdwingen.

“De titel die we twee jaar geleden in derde provincial­e pakten, met 76 van de 90 te verdienen punten, zal ik niet snel vergeten”, vertelt Crève. “Maar ook deze promotie zal nooit meer uit mijn geheugen gewist worden.”

Met de promotie naar eerste provincial­e werd niet alleen het doel bereikt, er werd in Zoersel ook geschieden­is geschreven.

“Dit is het resultaat van een seizoen lang op een constant hoog niveau presteren. Na december zijn we resoluut naar de vierde plaats geklommen. Eerlijk is eerlijk: de top drie was te hoog gegrepen. Olmen, Wuustwezel en FC De Kempen waren te sterk. Al kende Olmen nog een serieuze inzinking. Vanaf eind februari zijn we definitief voor de vierde plaats gegaan en die hebben we ook behaald.” Het succes van Zoersel is gestoeld op een sterke jeugdwerki­ng. “Toen ik zeven jaar geleden bij Zoersel begon, maakten de meeste jongens die nu spelen al deel uit van de A-kern. De club doet weinig transfers en bouwt op haar eigen jeugdspele­rs. Het elftal is een echte vriendengr­oep. Jonge spelers krijgen ook echt een kans om door te groeien. Dat zorgt ook voor een zekere warmte binnen de club. Iedereen steunt elkaar door dik en dun. Zoersel is een onvoorstel­baar toffe club met een schitteren­de accommodat­ie. Ik ben fier dat ik op deze manier de club kan verlaten en ben blij dat ik me hier als trainer mocht bewijzen. Mijn hart zal altijd bij Zoersel blijven. De mentalitei­t, de samenwerki­ng en de progressie die de spelers hebben gemaakt, zullen mij altijd bijblijven.” Volgend seizoen zal Serge Crève als trainer van Wuustwezel tegenstrev­er van Zoersel zijn. “Ik hoop twee keer van Zoersel te kunnen winnen”, aldus Crève. “Terwijl Zoersel ook tegen mij zal willen winnen. Het zal alleszins telkens een blij weerzien worden.” Kristof Roelants ruilt om privé- en profession­ele redenen Zoersel in voor Pulderbos. Ook de middenveld­er werd zondagavon­d in de hulde betrokken. Hij werd uitgebreid bedankt voor zijn inzet en verdienste voor de club.

 ?? FOTO RR ?? Serge Crève na het behalen van de promotie naar eerste provincial­e met Zoersel.
FOTO RR Serge Crève na het behalen van de promotie naar eerste provincial­e met Zoersel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium