Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brasschaat Klassiek is nu ‘Klassiek in het Park’

Robert Groslot in weekend van 13 en 14 juli te gast

-

Het is officieel: Brasschaat Klassiek wordt ‘Klassiek in het Park’ en zal dit jaar op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli plaatsvind­en, opnieuw in het park. Dit jaar brengt Robert Groslot met zijn The Robert Groslot Gala Orchestra een gevarieerd programma.

naam werd veranderd om het lokale te overstijge­n. Op vrijdag 13 juli wordt gestart met een soloconcer­t van de befaamde pianiste Eliane Rodrigues. Ze speelt werk van Chopin, Liszt, Beethoven en een eigen bewerking van Saint- Saëns. Daarna stelt Groslot met

Figaro Revisited een origineel ensemble voor. Sopraan Liesbeth Devos, tenor Stefan Cifolelli en bariton Ronan Collett brengen operamuzie­k van onder anderen Rossini en Mozart.

“Zaterdag staat alles in het teken van de Russische meesters. Groslot neemt het publiek mee op concertrei­s door Rusland. Naar goede gewoonte wordt de tweede avond afgesloten met een ode aan de wals. Iedereen wordt dan op de gigantisch­e dansvloer uitgenodig­d. Nieuw is dit jaar de aanweDe zigheid van jong talent. Eliane Rodrigues zal een stuk vierhandig spelen met de jonge pianiste Alexandra Krinkels. Zaterdag speelt de 13-jarige Jappe Dendievel een deel uit het fagotconce­rto van Weber, samen met The Robert Groslot Gala Orchestra”, zegt presentato­r Carl Huybrechts.

De twee concertavo­nden beginnen om 20u en blijven mooi uit het vaarwater van het WK voetbal in Rusland. Het terrein naast het kasteel gaat open om 18u. Een wandeltick­et kost 10 euro en voor een stoel betaalt u 20 euro. Tickets kunnen worden gekocht via www.klassiekin­hetpark.be of op 070.34.53.45. In de Brasschaat­se bib zijn ook tickets te verkrijgen tijdens de openingsur­en.

 ?? FOTO W&F ?? Brasschaat Klassiek, vanaf dit jaar ‘Klassiek in het Park’, lokt elk jaar duizenden mensen.
FOTO W&F Brasschaat Klassiek, vanaf dit jaar ‘Klassiek in het Park’, lokt elk jaar duizenden mensen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium