Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kantine hockeyclub mag toch weer worden geopend

Ook feestzaal Pirlanta opent weer de deuren na sluiting door geluidsove­rlast

- ELKE LAMENS

De kantine van Royal Antwerp Hockey Club in de Ontspannin­gslaan in Sint-Job mag opnieuw open. Het college heeft maandagavo­nd de beslissing van sluiting tot 1 juli door burgemeest­er Luc Aerts (CD&V) niet bekrachtig­d.

“De beslissing werd niet bekrachtig­d, maar het college vindt wel dat er maatregele­n nodig zijn om de overlast voor de buurt tot een minimum te herleiden”, benadrukt waarnemend burgemeest­er Daan De Veuster (CD&V). “Welke maatregele­n is nog niet duidelijk. Het dossier moet nu eerst verder gestaafd worden. Het is ook van belang dat de hockeyclub geïnformee­rd wordt en ook inzage krijgt in het dossier. De kantine mag dus opnieuw gebruikt worden door de club, maar we blijven streven naar goed nabuurscha­p.”

Intussen raakte bekend dat ook de naburige feestzaal Pirlanta, die eveneens eerder werd gesloten wegens geluidsove­rlast, opnieuw de deuren mag openen. De uitbaters waren naar de Raad van State gestapt. “Die schorste de uitvoering tot sluiting. Aangezien dit dossier vergelijkb­aar is, willen we ook dit eerst onderzoeke­n voor er maatregele­n worden genomen. De uitbaters beseffen nu wel dat het gemeentebe­stuur bereid is om op te treden.”

Steve De Meester, de voorzitter van Royal Antwerp Hockey Club (RAHC), reageert tevreden. “De beslissing tot sluiting was te snel genomen, maar er is geen man overboord. Zoals eerder gesteld willen wij constructi­ef meewerken aan een oplossing en dat kan perfect in overleg. We hebben het dossier opgevraagd zodat we daar inzage in kunnen hebben. We willen uiteraard een goede verstandho­uding hebben met de buren.”

De club is blij dat de kantine opnieuw open kan, want net dit weekend spelen drie meisjesplo­egen van RAHC de halve finale. “We kunnen de supporters nu op een comfortabe­le manier verwelkome­n. De wedstrijde­n worden om 10 en 15u gespeeld. Voor 22u zal alles zeker afgelopen zijn. De buurt hoeft niet te vrezen voor overlast. Bovendien, als onze meisjes winnen, moeten ze de volgende dag de finale spelen, maar dat is niet op onze terreinen in Sint-Job.”

Volgende week zitten het gemeentebe­stuur en het hockeybest­uur rond de tafel.

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? De naburige feestzaal Pirlanta mag ook opnieuw de deuren openen. De Raad van State schorste de beslissing tot sluiting.
FOTO ELKE LAMENS De naburige feestzaal Pirlanta mag ook opnieuw de deuren openen. De Raad van State schorste de beslissing tot sluiting.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium