Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Deurwaarde­r haalt brasserie Ons Moeder leeg

Huur zou niet betaald zijn

-

Gerechtsde­urwaarder Marc Van Kerckhoven heeft gisteren de inboedel van Brasserie Ons Moeder in de Gelmelenst­raat, vlak bij het marktplein, volledig laten leeghalen. Hij riep daarbij de hulp in van gemeentear­beiders.

De gerechtsde­urwaarder ging tot de actie over in uitvoering van twee vonnissen geveld door de vrederecht­er van het kanton Merksem. Daarmee werd een lang aanslepend huurgeschi­l beslecht tussen de eigenaars van het winkelpand en Robbie Vervoort, uitbater van Ons Moeder.

Afgaand op het eerste vonnis staat die al maanden achter met de betaling van de huur. Toen er geen betaling volgde, werd de handelshuu­rovereenko­mst door de vrederecht­er in een nieuw vonnis ontbonden, met de uitdrijvin­g van gisteren tot gevolg. Met de verkoop van het meubilair kan de eigenaar niet-ontvangen huurgelden gedeelteli­jk recuperere­n.

Uitbater Robbie Vervoort, die op het ogenblik van de uitdrijvin­g in het ziekenhuis lag, toont zich op Facebook strijdbaar en onderstree­pt dat Ons Moeder niet failliet is. Hij kondigt aan in beroep te zullen gaan omdat volgens hem de verhuurder zelf in gebreke blijft door een pand te verhuren dat niet in orde zou zijn met de stedenbouw­wetgeving. Vervoort wil zijn inboedel terug. Maar een heropening van de brasserie op het oude adres lijkt alleszins niet voor morgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium