Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hondenhote­l opent rouwplaats voor baasjes

Kapel om gestorven huisdieren te herdenken meteen populair

- FILIP SPOELDERS

Het hondenhote­l Urok & Dreams uit Waarloos (Kontich) heeft een kapel geopend waar baasjes van overleden huisdieren even stil kunnen staan bij hun verlies. “Het vele gebruik de eerste dagen toont aan dat er behoefte aan was”, zegt Ronald de Coninck.

Het was na eigen droevige ervaringen dat Ronald de Coninck van Urok & Dreams de herdenking­skapel aan het Waarloosve­ld plaatste. “We hebben al van een paar honden afscheid moeten nemen. Als een mens overlijdt, zijn er allerlei mogelijkhe­den om hem of haar te herdenken, maar voor overleden dieren is dat niet zo.”

Enkele dagen geleden werd de kapel ingehuldig­d en ingezegend door diaken Herman Jacobs van Kontich. “Momenteel is de kapel vrij toegankeli­jk tijdens onze openingsur­en. Maar omdat er tijdens de eerste dagen veel bezoekers kwamen, gaan we bekijken of we dat kunnen uitbreiden. Er was dus zeker behoefte aan dit initiatief, dat trouwens het eerste is in België en Nederland. We hebben zeker geen commerciël­e motieven. De mensen mogen de kapel vrij gebruiken zonder langs ons te moeten passeren. Ook de kaarsen zijn gratis. Ze mogen zolang blijven zitten als ze willen.”

Achterin de kapel is ruimte waar de baasjes foto’s, speeltjes of beeldjes van hun overleden dieren kunnen achterlate­n. “Afhankelij­k van hoe het evolueert, denken we eraan om naamplaatj­es voor de betreurde dieren te laten maken en die op te hangen in de kapel”, blikt Ronald vooruit.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Ronald en Yasmin de Coninck bij hun dierenkape­l.
FOTO JAN VAN DER PERRE Ronald en Yasmin de Coninck bij hun dierenkape­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium