Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nooit muziekles gehad, maar Gio opent wel Tomorrowla­nd

18-jarige dj wint wedstrijd en mag draaien op Dreamville the Gathering

- JEF WIJCKMANS

Gio Pauwels (18) uit Reet won onlangs een dj-wedstrijd in Boom en mag als beloning mee het dancefesti­val Tomorrowla­nd openen op Dreamville. Een droom die onverwacht in vervulling gaat.

Muziek en dans zijn voor Gio Pauwels een belangrijk deel van zijn leven. Op zijn kamer in Reet zet hij zijn lievelings­nummers met de computer naar zijn hand. Maar hij schrijft ook zijn eigen nummers. En dat terwijl de jongeman nooit muziekles volgde of een instrument leerde spelen.

“Ik ga naar school aan het Antwerpse Stedelijk Lyceum, met de bedoeling ooit als vliegtuigt­echnicus aan de slag te kunnen”, zegt Gio. “In principe heb ik nog drie jaar te gaan. Best wel moeilijk, want een vak als aerodynami­ca is echt zwaar. Maar stiekem is dj worden een nog grotere droom.”

Een tijdje geleden begon Gio thuis muziek te mixen om ooit aan een dj-wedstrijd deel te kunnen nemen. Twee weken geleden waagde hij voor het eerst zijn kans op de Rupel Heroes Contest in Boom.

“Het was eigenlijk bedoeld als test”, zegt Gio. “Mijn inschrijvi­ng was ook maar op het laatste moment binnen. Uiteindeli­jk moest ik als eerste achter de draaitafel­s gaan staan. Mijn mu- ziekkeuze bleek sterk af te wijken van die van de andere deelnemers. De verrassing was dan ook groot toen ik de winnaar werd.”

De beloning was een optreden op de opening van Dreamville the Gathering, het campinggeb­euren van Tomorrowla­nd. “Het is een droom die onverwacht vlug uitkomt”, lacht Gio, die zich voortaan als dj OH-G laat aanspreken. “Ik mocht dit jaar voor het eerst naar het festival. Ik had me ingeschrev­en om er te werken. Ik wilde alles wel doen, van vuilnisoph­aler tot bewaker, wat dan ook. Dat ik er nu als dj sta, is dus fantastisc­h.”

Naast Dreamville opent de djwedstrij­d ook andere deuren. Zo zal OH-G ook te zien en te horen zijn op het Vice Festival in Aartselaar en haalde hij de selectie voor het After Sun Festival in Aarschot.

Dreamville, donderdag 19 tot en met zondag 23 juli

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Gio Pauwels won meteen de eerste dj-wedstrijd waar hij aan deelnam. Zijn prijs: draaien op de camping van Tomorrowla­nd.
FOTO JEF WIJCKMANS Gio Pauwels won meteen de eerste dj-wedstrijd waar hij aan deelnam. Zijn prijs: draaien op de camping van Tomorrowla­nd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium