Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Binnenkort speelt u zelf mee in ‘De Mol’ en ‘De Dag’

Telenet opent eerste speelhal voor virtual reality in Antwerpen

- www.theparkpla­yground.be TOM DE LEUR, TOMMY HUYGHEBAER­T

Kluizen kraken in de fictiereek­s De

Dag of puzzels oplossen in De Mol: als het van Telenet afhangt, ligt het binnen ieders handbereik. De telecomgig­ant geeft de voorzet met een attractie die een stap verder zet dan escape rooms en lasershoot­ings.

Vanaf 16 juni kunt u op de Antwerpse Belgiëlei terecht voor vrijgezell­enfeestjes, teambuildi­ngs en kinderpart­ijtjes in The Park, een ruimte die te vergelijke­n is met een escape room van waaruit u al puzzelend moet zien te ontsnappen, of met een zaal voor lasershoot­ing. In The Park krijgt u voor 35 euro per persoon een bril, een rugzak en een wapen om in een virtueel decor een uur lang naar hartenlust zombies af te knallen. Telenet is de eerste om zo’n virtueel lunapark te openen. Een veel groter park in Moeskroen is nog niet open.

Fictiereek­sen verlengen

Voorlopig kunt u in dat virtuele park twee schietspel­letjes spelen, maar Telenet gelooft keihard in de virtuele realiteit. Zo is er een virtueel spel in de maak gebaseerd op De Dag, de fictiereek­s van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu die voorlopig alleen bij Telenet te zien is. De virtuele realiteit zou ook een mooie uitbreidin­g zijn op De

Mol, dat zich uitstekend leent tot schietspel­letjes en puzzels oplossen. Voorlopig valt van al dat virtuele genot nog niet thuis te genieten. U moet er een verplaatsi­ng voor over hebben naar de virtuele speelzaal, waarvan Telenet er meerdere wil openen. Volgens grote baas John Porter, die gisteren zelf op zombies ging jagen, is virtuele realiteit immers de toekomst: “De passieve schermerva­ring volstaat niet meer. Met virtual reality kunnen we de levenscycl­us van bijvoorbee­ld fictiereek­sen verlengen, wat positieve effecten heeft op het lokale medialands­chap.” De virtuele speelhal moet op termijn ook dienen om de lessen op school wat aangenamer te maken: voor een cursus over het Oude Rome is de jeugd immers sneller warm te krijgen als ze zelf in het Colosseum staan of over de Via Appia lopen.

 ?? FOTO BELGA ?? Telenet-baas John Porter in een virtueel schietspel van The Park.
FOTO BELGA Telenet-baas John Porter in een virtueel schietspel van The Park.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium