Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Lage-emissiezon­e

Naar jaarlijkse gewoonte moest ik met mijn Golf van 14 jaar weer naar de autokeurin­g. Op mijn oproepings­kaart stond de autocontro­le van de Noorderlaa­n als mogelijk keuringsst­ation. Op 19 februari reed ik vanuit Ekeren ernaartoe. Ik wist dat ik met mijn oude wagen niet in de lage-emissiezon­e mocht. Maar ik ging ervan uit dat de LEZ pas na de IJzerlaan zou ingaan. Aan het kruispunt van de Groenendaa­llaan staan er normaal aankondigi­ngsborden. De mensen kunnen dan nog een andere weg kiezen. Maar door wegenwerke­n aan de Noorderlaa­n was dat bord verwijderd. Ik was me er dus niet bewust dat ik de LEZ binnenreed. Ik heb de dag nadien gebeld met de bevoegde dienst om mijn voorval uit te leggen. Ze hadden begrip voor de verwarring en zeiden dat ik wellicht geen boete zou ontvangen. Toen ik toch een overtredin­g kreeg, heb ik een bezwaar opgestuurd met argumenten en foto’s. Maar dat werd verworpen. Is het wettelijk dat ik een boete moet betalen als dat vooraankon­digingsbor­d er niet staat? Wie heeft dezelfde overtredin­g meegemaakt en ook bezwaar aangeteken­d? En heeft iemand al ervaringen met in hoger beroep te gaan?

ED BOUW, EKEREN

Lyra

Als er na de verloving een schijnhuwe­lijk komt, dan betekent dat voor de begeerde club Lyra niet alleen een opslorping – de macht van het getal – maar ook het verlies van vele Lyra-supporters. Status en rijke geschieden­is gaan teloor en in de werkelijkh­eid zal ‘de Lyra’ verdampen.

HUGO DIERCKX, EDEGEM

Gidsen

Zolang gidsen niet als een beschermd beroep wordt aanzien, staat het vrij om met een groep op stap te gaan. Dat is de huidige stand van zaken. Gidsen is een combinatie van inhoud, weetjes, actualitei­t en vooral van aanbrengen. Het waarom-verhaal kan ook aandacht krijgen. Een toerist neemt leuke weetjes en verhalen mee naar huis, niet de data van gebouwen of oorlogen. Als er een platform komt waarop ieder initiatief een plaats krijgt, is dat toe te juichen.

JAN VAN DER KELEN, BERCHEM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium