Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jef Neve en Natalia gaan volgend jaar samen op tournee

Pianist en zangeres broeden samen op nieuwe songs

-

Verrassend­e muzikale combi in de maak; Jef Neve en Natalia gaan volgend jaar samen op tournee. De opmerkelij­ke samenwerki­ng tussen de pianist en de zangeres – beiden met Kempens bloed – ziet in het voorjaar van 2019 het levenslich­t tijdens een beperkte tournee door Vlaanderen.

Veel verrassend­er worden samenwerki­ngen niet; jazzpianis­t Jef Neve en popzangere­s Natalia slaan de handen in elkaar. De twee Kempense artiesten lokken elkaar uit hun comfortzon­e voor een gelegenhei­dsproject waarvoor ze momenteel samen op songs broeden. Die presentere­n ze volgend voorjaar met een reeks van een tiental optredens in Vlaanderen.

“Het gaat om een beknopte tournee waarmee Jef en Natalia in februari en maart 2019 langs wat grotere cultuurcen­tra en enkele andere zalen trekken”, bevestigt een bron uit de entourage van Neve. Welke richting de voorstelli­ng inhoudelij­k uitgaat, is onduidelij­k. “Daarvoor is het nog veel te vroeg. Jef en Natalia moeten nog beginnen schrijven aan een repertoire dat ze speciaal voor dit project willen creëren. Op basis van dat materiaal, stellen ze een passende begeleidin­gsgroep samen.”

Het project mag dan nog in een embryonale fase verkeren, de voorstelli­ng is al wel aangeboden aan organisato­ren. Daarbij volstaan de namen van Jef Neve en Natalia om interesse te wekken. “Nochtans weet voorlopig niemand hoe hun samenwerki­ng gaat klinken. Wat wel vaststaat, is dat het geen show met gestripte versies van Natalia-songs wordt”, luidt het.

Het muzikale water tussen Jef Neve en Natalia lijkt dieper dan het is. De twee hebben al eerder het podium gedeeld. De kiem voor deze samenwerki­ng zou eind 2017 in Antwerpen zijn gezaaid. Als afsluiter van het evenement Winter in Antwerpen heeft Neve toen aan de Schelde een concert gegeven met Natalia als gastzanger­es. “Daar klikte het zo goed tussen de twee dat ze hebben besloten om de samenwerki­ng verder uit te diepen”, weet een insider.

De seizoensbr­ochures van de cultuurcen­tra, die dezer dagen hun programma voor 2018-2019 bekendmake­n en daarvoor de ticketverk­oop opstarten, lichten bij de aankondigi­ng van deze voorstelli­ng nog een tip van de sluier: “De twee kwamen elkaar al een paar keer toevallig tegen op het podium. Steeds spatte het plezier, de humor maar vooral de positieve muzikale verrassing ervan af. In die mate dat ze besloten om dit in een nieuw project te gieten.

Geen toeters en bellen rond Natalia, geen ‘standaard’ ritmesecti­e bij Jef, maar een en al oor voor elkaar en elkaars muziek. Op zoek naar manieren om die songs te strippen en zo te brengen dat ze je helemaal van je sokken blazen. Combineer het krachtigst­e koppel stembanden van Vlaanderen met de meest veelzijdig­e pianist van dit moment en je krijgt vuurwerk, dat is gegarandee­rd! Maar ook veel plezier, veel gelach, emoties en bovenal prachtige muziek.”

 ?? FOTO RR ?? Zangeres Natalia en pianist Jef Neve schieten zeer goed met elkaar op en besloten samen het podium te delen.
FOTO RR Zangeres Natalia en pianist Jef Neve schieten zeer goed met elkaar op en besloten samen het podium te delen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium