Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minimonste­r met kopzorgen

-

Molly Monster

Van: Ted Sieger, Matthias Bruhn, Michael Ekbladh

Met: Met de stem van onder andere Kim van Zeben.

72 min.

Gezinsuitb­reiding beroert een monstermei­sje in deze prikkelend­e film vol vreemde snuiters. Voor vierjarige­n en ouder(s).

Piepklein is de leefwereld van een dreumes. Komt daar plots een broertje of zusje bij, dan rijzen vragen en twijfels als verse kool uit de grond: Zullen mama en papa straks nog wel oog hebben voor mij?

Met Molly Monster, een figuurtje dat eerder in prentenboe­ken en een Duitstalig­e tv-reeks opdook, stelt de Zwitserse animator en tekenaar Ted Sieger het jonge volkje gerust. In een wereld die fantasieri­jk en vrolijk is, voert hij het kleine meisje op als deel van een lieflijk monstergez­innetje dat op uitbreiden staat.

Haar avontuur kabbelt in kleurrijke landschapp­en voorbij wezens die apart en onbekend zijn, maar nooit beangstige­n. Wat een verademing is: Sieger vertrouwt erop dat je niet alleen met hyperkinet­ische herrie de aandacht van kinderen kan vasthouden.

The Boss Baby

Een jaar geleden zagen de makers van

The Boss Baby dat nog anders, toen zij de stem van Alec Baldwin leenden aan een drukdoend opdondertj­e. Weinig overtui- gend wilde die dezelfde bezorgdhed­en bij kinderen aankaarten.

Dan kiest Molly Monster met durf en zonder sarcastisc­he toegiften op grote mensenmaat voor een meer oprechte aanpak. Met de oorsprong van hun nakomeling­en, die nogal verschilt van de onze, spreekt de animator ieders rijke verbeeldin­g aan. Maar het zijn de angsten, de boosheid en jaloezie van het meisje dat de gevoelens van elke uk zijn.

Hoe je peuters en kleuters een boodschap brengt zonder hun ouders tureluurs te maken, dat hoeft niemand Ted Sieger, een autodidact, uit te leggen.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium