Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen geen slecht figuur slaan in derde provincial­e”

Putte van voorzitter Jozef Jaspers na tien jaar weer uit vierde provincial­e weg

-

Waar de nummers twee, drie en vier van de voorbije competitie in vierde provincial­e A niet in slaagden, kreeg middenmote­r Putte SK wel voor elkaar: de poort naar derde provincial­e openbeuken. En dat na wat een overgangsj­aar werd genoemd. “Dit is een onverhoopt­e, maar verdiende promotie”, zegt voorzitter Jozef Jaspers.

De Putse spelersgro­ep mocht afgelopen zondag terecht een feestje bouwen op het veld van City Pirates. Het knappe parcours na Nieuwjaar werd bekroond met een promotieti­cket.

“Hier hebben we lang op moeten wachten. Iedereen weet hoe moeilijk het is om uit vierde provincial­e weg te geraken. Na tien jaar mag Putte eindelijk weer hogerop”, zegt een trotse voorzitter Jozef Jaspers. “We wisten dat we een goede ploeg hadden en dat een periodetit­el misschien mogelijk was. Vorig seizoen waren we met een derde plaats ook al vrij dicht bij de titel. Maar dit overtreft toch onze verwachtin­gen, omdat we enkele belangrijk­e spelers zagen vertrekken. Er moesten heel wat nieuwe jongens worden ingepast. Het vroeg uitvallen van Nick Coekaerts was achterin een aderlating, maar de jongens hebben stuk voor stuk hun best gedaan.”

Niets dan lof ook voor trainer Pieter Dilliën.

“Na de korte passage van Sammy Clymans gooide Pieter het over een heel andere boeg. We hadden in zijn debuutjaar geen specifieke verwachtin­gen. ‘Maak er vooral een plezierig jaar van’, zegden we tegen Pieter. En daar is hij mooi in geslaagd. Pieter voelt goed aan hoe hij de spelers moet motiveren. Ik denk dat de samenhang onze grote sterkte was dit jaar. De jonge gasten gaan voor elkaar door het vuur.”

En dat resulteerd­e in een succesvoll­e eindrondec­ampagne.

“Daar moet je wat geluk mee hebben. Onze aanvoerder Jari Verhaegen zei me nog dat we met Rumst de slechtst mogelijke tegenstrev­er hadden geloot. Zo zie je maar dat je de reeksen niet kan vergelijke­n. Ik vind het ook heel tof van City Pirates dat ze in de finalerond­e effectief met hun tweede ploeg zijn aangetrede­n.”

En nu op naar derde provincial­e. “Afwachten wat het wordt, maar ik denk dat we daar geen slecht figuur zullen slaan. Met jongens als Pascal Volant van FC Ekeren had Putte al transfers gedaan om mee te doen voor de titel in vierde. Meteen weer zakken zou echt niet plezant zijn.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De spelers van Putte tilden hun trainer Pieter Dilliën na het behalen van de promotie naar derde provincial­e op de schouders.
FOTO TOM GOYVAERTS De spelers van Putte tilden hun trainer Pieter Dilliën na het behalen van de promotie naar derde provincial­e op de schouders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium