Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe klacht tegen Bachir B.

Misbruik in Antwerpse moskee

- (vdaa)

Het Antwerpse gerecht onderzoekt of moskeebest­uurder Bachir B. een tweede slachtoffe­r heeft misbruikt. De voormalige topman van de moskee El Fath zit sinds februari in de cel op verdenking van aanranding van een minderjari­g meisje.

Het Antwerpse parket viel begin februari binnen in de moskee El Fath, van de vzw Kebdana, in de Ranststraa­t in Borgerhout. De speurders waren op zoek naar bewijsmate­riaal in het kader van een onderzoek naar mogelijk kindermisb­ruik in de moskee. Voormalige bestuurder Bachir B. zou in de moskee op heterdaad betrapt zijn toen hij zich aan een minderjari­g meisje zou hebben vergrepen. De feiten bleken te zijn gefilmd door een getuige.

Bachir B. werd pas later opgepakt, omdat hij naar Marokko was gevlucht. Uiteindeli­jk besloot hij toch naar Antwerpen terug te keren, waar hij werd opgepakt.

Over het slachtoffe­r heeft de man bekentenis­sen afgelegd. Een tweede verdachte wordt mogelijk vervolgd wegens schuldig verzuim, omdat hij de feiten filmde en niets ondernam om het meisje uit handen van de invloedrij­ke Bachir B. te redden.

Bachir B. was twintig jaar lang bestuurder bij de vzw Kebdana en genoot bij een groot deel van de Marokkaans­e gemeenscha­p in Borgerhout heel wat aanzien. Van die status blijft niets meer over, sinds bekendraak­te dat hij zich in de moskee aan kinderen zou vergrijpen.

Het Antwerpse gerecht onderzoekt inmiddels of hij een tweede slachtoffe­rtje heeft gemaakt. Een 10-jarig meisje en haar ouders hebben belastende verklaring­en afgelegd.

De nieuwe verklaring­en waren voor de Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing voldoende reden om Bachir B. nog niet uit voorlopige hechtenis vrij te laten. “Mijn client is nog niet over die nieuwe verklaring­en ondervraag­d”, zegt meester Kris Luyckx, de raadsman van Bachir B..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium