Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dievenbend­e rooft nieuwbouwp­roject leeg

Verwarming­sketels, toestellen en kranen gestolen

-

Dieven hebben verschille­nde verwarming­sketels, keukentoes­tellen, douchekopp­en en kranen gestolen in een nieuwbouwp­roject aan de Oudebaan. “Ze gingen heel profession­eel te werk”, klinkt het.

De twaalf nieuwbouwa­ppartement­en in complex ‘De Bakkerij’, op de hoek van de Oudebaan en de Pastoor Goetschalc­kxstraat, waren zo goed als klaar. “Tegen het einde van de maand zouden we opleveren”, vertelt Frank Vandervors­t, technisch directeur van IBS uit Melsele, de aannemer van het project. Gisteren bleek plots dat dieven zowat alles wat ze uit het nieuwbouwp­roject konden ontvreemde­n, hadden meegenomen.

“De cv-ketels van negen appartemen­ten zijn gestolen, uit de keukens zijn alle elektrisch­e toestellen gepikt en in de afgewerkte badkamers werden thermostat­ische kranen meegenomen”, zucht Vandervors­t. “Er is voor tienduizen­den euro’s gestolen.”

De politie kwam ter plaatse en het labo deed een sporenonde­rzoek. Een getuige legde een nuttige verklaring af. Er zouden ook camerabeel­den zijn van de diefstal. Daarop zou te zien zijn hoe de daders met een bestelwage­n de parking van het gebouw inreden.

“De daders zijn twee keer binnen geweest in de nacht van woensdag op donderdag, het lijkt erop dat ze de code van de poort hadden”, zegt Vandervors­t. “Ze gingen heel profession­eel te werk. Er is amper schade, ze wisten echt heel goed waar ze mee bezig waren.”

Enkele dagen geleden werd in het Waasland een gelijkaard­ige roof gepleegd. “Ik hoop zo mijn collega’s ook wat te waarschuwe­n”, besluit Vandervors­t.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Er werd voor tienduizen­den euro’s aan spullen meegenomen.
FOTO KOEN FASSEUR Er werd voor tienduizen­den euro’s aan spullen meegenomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium