Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veranderin­g van spijs doet eten bij L’épicerie du Cirque

Voormalige sterrenzaa­k opent in kelder Moss en Bar Palmier

- JOHAN VAN BAELEN www.lepiceried­ucirque.be, Volkstraat 13 Antwerpen

Dennis Broeckx en Ellen Destuyver openden gisterenmi­ddag de nieuwste versie van L’épicerie du Cirque. Het gastronomi­sch restaurant vindt u in de kelder van die twee andere zaken van het koppel, Moss en Bar Palmier.

Exact een maand na de sluiting van L’épicerie du Cirque in het pand 23, verhuist het restaurant naar de kelderverd­ieping van nummer 13, waar Moss en Bar Palmier al zijn gevestigd.

Het is gedurfd, want een kelder is niet meteen de aangenaams­te plek in een huis. Maar met weinig middelen wisten de uitbaters hun zaak de nodige warmte mee te geven. Dat kan u bijna letterlijk nemen, want boven de grote familietaf­el in de vorm van een schildersp­alet hangt een zelf ontworpen kandelaar. Kaarslicht in een kelder: het heeft iets.

“We moesten wel weg, want het gebouw wordt gerenoveer­d. Plus de keuken was veel te klein geworden”, zegt Ellen. “Tegelijk gaat ons concept veranderen”, kondigt Dennis aan. “We gaan meer seizoensge­bonden werken. Dat hoor je overal, maar ik wil niet acht weken hetzelfde menu. Ik wil sneller inspelen op wat de grond biedt. Elke maandag en dinsdag trekken we zelf naar de boeren.”

Daarbij hoort ook een andere kaart. Geen menu meer, maar een aanbod van drie vlees-, drie vis- en drie vegetarisc­he gerechten. Daarbij komen nog een viertal desserts. “Zo kan iedereen kiezen wat hem of haar past zonder dat we te veel moeten veranderen voor allergieen of intolerant­ies”, aldus Dennis, die geen echt voor- en hoofdgerec­ht meer serveert. “We suggereren vier gerechten à 52 euro. Minder mag ook.”

Echtgenote Ellen blijft zoeken naar biologisch­e wijnen en heeft intussen via Racine, hun zaak in ’t Pakt, sappen die volwaardig bij de gerechten passen.

Boven het restaurant hebt u dan nog Bar Palmier, met sharing

dishes en hapjes, en Moss, met ontbijt en lunches. Geen angst voor de zaak te veel? “Neen”, zeggen beiden. “We komen van ver, zetten vaak stappen in het onbekende en geloven in wat we doen.”

En: “Natuurlijk denk je er soms aan in de kleine uurtjes, maar ik slaap pas gerust als de verkeerspr­oblemen in en rond Antwerpen zijn opgelost.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Het ruwe, bijna industriël­e karakter is mooi gebroken door muurschild­eringen, planten en zelfs kaarsen.
FOTO WALTER SAENEN Het ruwe, bijna industriël­e karakter is mooi gebroken door muurschild­eringen, planten en zelfs kaarsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium