Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Véronique Leysen opent met Maman “een oase van rust”

Nieuwe lunchbar in samenwerki­ng met Dille & Kamille

- (fewn)

Maurice, de koffiebar van Véronique Leysen, sloot na vier jaar de deuren. Momenteel werkt ze haar nieuwe concept Maman uit, in samenwerki­ng met woonwinkel Dille Kamille. En dat doet ze op een opvallende locatie: de Sint-Annakapel in de Korte Nieuwstraa­t.

Lunchbar Maman wordt volgens Véronique een echte oase van rust middenin het drukke stadscentr­um. “De kapel is gelegen aan de achterkant van de winkel Dille & Kamille. Tussen de twee panden gaan we een kruidentui­n maken, waar ook een terras zal aangelegd worden. De tuin zal de twee zaken dan met elkaar verbinden.”

Véronique wil haar nieuwe concept linken aan de vaste waarden van Dille & Kamille. “Bij hen staan duurzaamhe­id en ecologie centraal. Dat zijn dingen waar ik zelf ook heel veel belang aan hecht.”

“De focus ligt deze keer niet op koffie, maar eerder op een gezonde lunch, thee en kruiden. Het concept wordt volledig in een nieuw jasje gestoken, want bij Maman wil ik een absoluut thuisgevoe­l creëren”, vertelt de onderneems­ter. “Het pand telt twee niveaus en voor de inrichting zullen we werken met minimalist­ische materialen en pastelen olijfgroen­e tinten. Er zullen ook veel planten hangen, die het pand een botanische twist geven.”

In haar nieuwe lunchbar wil ze een honderdtal theesoorte­n serveren. “De klanten kunnen hun thee zelf ruiken, samenstell­en en maken. Er zullen ook klassieke, biologisch­e gerechten geserveerd worden met de focus op de kruidencul­tuur. Een beetje onder het motto: ‘eat your greens’, dat is wat mama’s zeggen, toch?”

Workshops

“Het is niet de bedoeling dat Maman het uithangbor­d wordt van Dille & Kamille. Maar de tafels zullen bijvoorbee­ld wel gedekt worden met artikelen die bij hen te koop zijn.” Er zullen ook kook- en decoratiew­orkshops georganise­erd worden. Hiervoor zullen de twee partijen samenwerke­n. “Maman wordt ook de perfecte locatie voor een babyshower of trouwfeest, waar wij zullen instaan voor de catering en aankleding van het evenement.”

 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ?? Véronique Leysen.
FOTO ROBBIE DEPUYDT Véronique Leysen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium