Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Velodome onder Stroom opent pop-upwinkel

Definitief onderkomen indien succes

-

De e-bike-winkel Velodome onder Stroom in de Berchemse Boomgaards­traat opende zopas een pop-upwinkel in het centrum van Brasschaat. Het wordt een testperiod­e tot einde augustus.

De winkel in Berchem krijgt heel wat bezoekers over de vloer, ook uit de Antwerpse noordrand. “Daarom werd besloten een nieuwe zaak te openen in Brasschaat. We vonden hier een geschikt pand op de Bredabaan bij het binnenkome­n van de gemeente”, legt Luc Germis uit.

“Voorlopig blijven we open tot eind augustus. Daarna zien we wel verder. Als het een succesverh­aal wordt, dan kunnen we een definitiev­e zaak in Brasschaat openen. Dat kan in dit pand of elders in de omgeving. In de Boomgaards­traat in Berchem bestaat de zaak al enkele jaren”, gaat Germis verder.

De e-bike is aan een enorme opmars toe. Heel wat mensen nemen de e-bike om naar het werk te gaan. “Wij hebben de grote merken in de aanbieding, ook de Stromer. De bezoeker kan een e-bike testen. Hij kan hier ook kopen. Indien nodig wordt de fiets in Berchem gemonteerd en naar hier verzonden. Wie een e-bike koopt, krijgt er van ons een gratis omniumverz­ekering voor het eerste jaar bij. De e-bike biedt tal van voordelen. Het is praktisch om uit de files te blijven, het is goedkoper dan een auto of een bromfiets

en je kan op een vergoeding per kilometer rekenen als je ermee naar je werk gaat”, gaat Luc Germis verder.

In Brasschaat worden alleen e-bikes verkocht. In Berchem gaan er ook racefietse­n en mountainbi­kes over de toog. “Ik ben ervan overtuigd dat het hier een succes wordt. In de noordrand wonen veel mensen voor wie de e-bike opportuun kan zijn. De zaak is hier wat visibilite­it betreft perfect gelegen. Wie de gemeente komt binnengere­den, kan er niet naast kijken”, aldus nog Germis.

De zaakvoerde­r heeft de winkel opgefleurd met kunstwerke­n van de Brasschaat­se schilder Peter Engels. “Peter is mijn buurman, hij was meteen akkoord om enkele van zijn werken hier te hangen”, voegt Germis eraan toe.

In het pand waar de e-bikes nu staan, was vroeger een interieurw­inkel gevestigd.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Luc Germis bij de Velodome onder Stroom.
FOTO JAN BRYS Luc Germis bij de Velodome onder Stroom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium