Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vermant kon sommige brokken niet meer lijmen”

- WIM HOUTTEQUIE­T WAASLAND-BEVEREN: PLOEG:

Waasland-Beveren heeft er woelige weken opzitten: de 8-0-pandoering tegen Zulte Waregem betekende het ontslag voor trainer Sven Vermant. Interim-coach Dirk Geeraerd praat recht voor de raap over die lastige periode. Een monoloog.

“We hebben dit seizoen veel problemen gehad op disciplina­ir vlak. Ja, zelfs onder Philippe Clement. De technische staf had veel werk om deze groep in het gareel te houden. Sinds de komst van Vermant is het alleen maar verder bergaf gegaan. Al heeft het geen zin om op hem te schieten. Sven heeft zijn job gedaan. Op zijn manier, in zijn stijl en met zijn communicat­ie. Iedere trainer heeft zijn manier van werken. Alleen werd hij misschien geconfront­eerd met zaken die bij een topclub vanzelfspr­ekend zijn, maar hier niet. Kijk, Clement had de lat hoog gelegd. Vermant is hem daarin gevolgd. Je mag niet vergeten dat het zijn eerste job als hoofdtrain­er was. Hij heeft zijn manier van werken proberen aan te houden. Daar is niks fout mee. Zo heeft Vermant zijn spelers vaak aangesprok­en over hun profession­alisme. Op een bepaald moment heeft hij een boetesyste­em geïntroduc­eerd. Terecht, al had dat naar mijn gevoel een averechts effect op de groep. De laatste weken heeft hij verschille­nde pogingen gedaan om bepaalde relaties te herstellen, maar die brokken kon hij niet meer lijmen. Er zijn dingen gebeurd die onomkeerba­ar zijn. Kijk, als je een bord op de grond gooit, kan je die brokken nog lijmen, maar dat bord zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Vrees voor nieuwe blamages

“Na de 8-0 tegen Zulte Waregem wist je dat er iets ging gebeuren. Er heerste twijfel binnen het bestuur om met Vermant aan het nieuwe seizoen te beginnen. Maar tegelijker­tijd was hij de voorbereid­ing voor volgend seizoen al aan het opstellen en spelers aan het bekijken. Het ontslag na die pandoering tegen Zulte Waregem kwam zo toch als een verrassing. Die nederlaag was misschien wel een signaal vanuit de spelers. Al hebben ze het niet opzettelij­k gedaan, maar plots was alles gewoon weg. Het bestuur vreesde misschien dezelfde blamages in de laatste matchen, waardoor het de schade voor iedereen wilde beperken.”

“Er werd mij gevraagd de laatste twee wedstrijde­n over te nemen. In december had ik al eens vriendelij­k bedankt na het vertrek van Clement. Dat kon ik moeilijk een tweede keer doen. Pas op, ik zat hier niet op te wachten, hé. Ik doe dit enkel in het belang van de club. Ons eerste werk was veel met de spelers spreken: collectief en individuee­l. Het probleem zat namelijk veel dieper dan die ne- derlaag. De voorzitter heeft ook niet gesproken over winst of verlies. Neen, hij wil alleen dat we een aanvaardba­ar niveau halen waar de fans zich mee kunnen vereenzelv­igen. Truitje natmaken, veel inzet, …, zodat we het seizoen op een positieve manier kunnen afsluiten.”

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Kortrijk kan interimtra­iner Dirk Geeraerd vanavond geen beroep doen op de geblesseer­den Cools, Dierckx, Ndiaye, Demir, Moren en Foulon. Aleksandar Boljevic is dan weer geschorst. Opvallend: Ryan Mmaee en Rachid Aït-Atmane, die onder Vermant op het achterplan verzeild waren, zitten opnieuw in de selectie.

Roef, Jans, Buatu, Verburgh, De Schutter, Angban, Van Damme, Myny, Aït-Atmane, Ampomah, Thelin (Goblet, Mmaee, Vanzo, Verstraete, Caufriez, Nys, Schryvers, Janssens)

Dirk Geeraerd

“We hebben dit seizoen veel problemen gehad op disciplina­ir vlak. Ja, zelfs onder Clement. De technische staf had veel werk om deze groep in het gareel te houden.”

 ?? FOTO BELGA ?? Dirk Geeraerd, hjer met toen nog hoofdcoach Sven Vermant.
FOTO BELGA Dirk Geeraerd, hjer met toen nog hoofdcoach Sven Vermant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium