Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Garderen imponeert, De Plus schuift op

- (bvc)

Tejay van Garderen won gisteren op imponerend­e wijze de tijdrit in de Ronde van Californië en is ook meteen de nieuwe leider. Zijn BMCploegma­at Patrick Bevin kon over de afstand van 34,7 km als enige min of meer in het spoor van de Amerikaan blijven. De nummer drie volgde al op meer dan een halve minuut.

Egan Bernal – toch Colombiaan­s kampioen tijdrijden – verloor 1’23” en moest zijn leiderspla­ats afstaan. Beste landgenoot in de tijdrit was Laurens De Plus. Op zijn vijfde wedstrijdd­ag van dit jaar beperkte de 22-jarige klimmer van Quick.Step Floors de schade tot 1’59”. Hij schuift daardoor op van plaats tien naar plaats acht en kan in de koninginne­nrit van vrijdagnac­ht nog enkele posities goedmaken. “Dit was pas de eerste keer dat ik op mijn tijdritfie­ts reed sinds het WK in Bergen eind september”, klonk het. “Ik had aanvankeli­jk niet de ambitie om hier voor een klassement te gaan, maar zal dat nu toch proberen.”

Oliver Naesen eindigde als laatste in de tijdrit op meer dan acht minuten. Maar zorgen om het vormpeil van de Belgisch kampioen moeten niet worden gemaakt. “Ik reed lek en verloor veel tijd omdat er niet meteen een mecanicien in de buurt was.”

Afgelopen nacht werd de vijfde etappe gereden. Een kans voor de sprinters en langs Belgische zijde dan vooral voor de twee Jaspers: Stuyven (Trek - Segafredo) en Philipsen (Hagens Berman - Axeon).

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tejay van Garderen.
FOTO PHOTO NEWS Tejay van Garderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium