Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goffin staat voor zware graveltest

Vandaag wacht Duitser Alexander Zverev, de voorbije weken al winnaar van twee tornooien

-

David Goffin (ATP 10) wacht vandaag een zware graveltest in de kwartfinal­es van het sterkbezet­te tornooi van Rome. Hij neemt het op tegen nummer drie van de wereld, Alexander Zverev. De Duitser steekt in een bloedvorm, won dit seizoen al de graveltorn­ooien van Madrid en München. Gisteren klopte hij de Engelsman Kyle Edmund (ATP 19), die Goffin vorige week nog uit het tornooi van Madrid kegelde.

De 21-jarige Zverev is een van de jongeren die de voorbije jaren als een raket richting absolute wereldtop steeg. Hij verdedigt zijn titel in Rome.

Gisteren kreeg de 27-jarige Goffin met Juan Martin Del Potro, nummer zes van de wereld, al een voormalige topvijfspe­ler tegenover zich. Del Potro, een grandslamw­innaar en momenteel zesde, is een tegenstand­er die Goffin ligt, als hij hem kan laten lopen. De blessurege­voelige Argentijn hielp zelf een handje. Goffin won de eerste set, in de tweede leidde Del Potro met 5-4. Maar toen kreeg hij steeds meer last aan de lies, die hem sinds het begin van de tweede set parten speelde. Toen hij twee setpunten niet kon benutten, gooide hij de handdoek bij 6-2 en 4-5. Door zijn winst staat Goffin met zijn kwartfinal­e virtueel negende op de wereldrang­lijst.

Hoe dan ook geeft Goffin volgende week forfait voor het tornooi van Genève, waar hij eerste reekshoofd was. Goffin schreef zich na zijn oogblessur­e, die hem een tijd van de courts hield, in voor behoorlijk wat tornooien om weer spelritme op te doen voor het gravelseiz­oen. Hij verkiest nog een week graveltrai­ning boven nog een tornooi, zodat hij frisser aan Roland Garros kan beginnen.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? David Goffin heeft de kwartfinal­es bereikt in Rome.
FOTO EPA-EFE David Goffin heeft de kwartfinal­es bereikt in Rome.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium