Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Detry mee aan de leiding, Pieters pas 84ste

- (cch)

Thomas Detry deelt na de eerste dag van de Belgian Knockout de leiding. De 25-jarige Brusselaar ging de baan in Schilde rond in 67 slagen, ofte -4. Vooral zijn slot was met drie opeenvolge­nde birdies een bewijs van grote klasse. “Ik heb genoten van mijn eerste Belgische tornooi op de European Tour”, aldus Thomas Detry na zijn achttiende hole. “In begin had ik wel een beetje last van de stress. Daarna vlotte het met een schitteren­d einde.”

In zijn spoor volgt Nicolas Colsaerts, die achtste staat. De 35-jarige Brusselaar leek lange tijd met een openingsro­nde in 68 slagen (-3) op weg om de beste Belg te worden. “Ik had volledige controle”, blikte Colsaerts terug op zijn eerste dag. “Wel had ik een paar keer geluk toen de bal in de bomen ging. Telkens slaagde ik er nog in om het recht te trekken.”

Voor Thomas Pieters ging het helemaal niet naar verwachtin­g. De gastheer van de Belgian Knockout raakte nooit in zijn ritme en moest zich tevreden stellen met een ronde van 73 slagen, ofte +2. Hij staat daarmee pas 84ste. Toch is er geen man overboord. In een normaal tornooi zou het nummer 60 van de wereld al op zes slagen van de leider staan. “Als ik morgen een beetje op niveau put, dan ben ik er sowieso bij”, aldus Pieters. “Heel laag gaan is niet echt nodig omdat de eerste 64 spelers doorstoten naar de knock-outfase.”

De grote verrassing kwam van Christophe­r Mivis en Kevin Hesbois, die beter doen dan Pieters. Zij staan op respectiev­elijk de 39ste en 58ste plaats met 71 slagen (level par) en 72 slagen (+1).

 ?? FOTO BELGA ?? Thomas Detry.
FOTO BELGA Thomas Detry.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium