Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Christophe­r Mivis eerste Antwerpena­ar

- (cch)

Christophe­r Mivis is na de openingsda­g van de Belgian Knockout in Schilde de best gerangschi­kte Antwerpena­ar op de 39ste plaats. Voor gastheer Thomas Pieters, die 84ste staat, is er nog geen man overboord na een ronde in +2.

Christophe­r Mivis maakte de achttien holes van Rinkven Internatio­nal vol in 71 slagen, of level par. Al op de tweede hole dook de 29-jarige golfpro uit ‘s Gravenweze­l onder par. Op holes elf (double bogey) en dertien (bogey) kwam Mivis even in de problemen. Toch vocht hij terug met birdies op holes twaalf en zeventien. “Spijtig dat de birdiepogi­ng op de slothole niet lukte”, zegt Christophe­r Mivis. “Nu blik ik terug op een degelijke ronde zonder uitschiete­rs in positieve of negatieve zin. Daar kan ik mee leven. Het biedt perspectie­ven.”

Thomas Pieters geraakte nooit in zijn ritme. In winderige omstandigh­eden leverde dat een kaart van 73 slagen op, of twee boven par. “Het waren de putts die niet vielen”, verklaart Thomas Pieters zijn mindere ronde. “Ik heb niet slecht gespeeld. Een rondje van -1 of -2 zal volstaan om bij de laatste 64 te geraken.”

Antwerpena­ar Alan De Bondt was niet tevreden over zijn rondje in 75 slagen. Hij staat 110de. “De +4 geeft niet weer hoe ik aan het spelen was”, zegt hij. “Mijn foutjes moest ik dubbel en dik betalen.”

Tenslotte kende Yente Van Doren een moeilijk debuut met twee bogeys en vier double-bogeys. De Rinkvenspe­ler kwam uit op 80 slagen (+9). “Het was niet makkelijk, maar dit is een ongeloofli­jke ervaring”, zegt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium