Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het heeft even geduurd voor alles naar wens verliep”

Hoboken Ster van coach Arben Mamusha maakt titelambit­ies na turbulent jaar alsnog waar en promoveert naar eerste nationale

- (mabe)

Hoboken Ster pakte vorig seizoen op de valreep naast de titel en de daaraan verbonden promotie. Een pijnlijk gegeven voor de club, die echt de stap naar eerste nationale wilde zetten. Dit seizoen is die promotie er wel gekomen, al liep het zeker in de eerste fase van het seizoen niet zoals het hoorde. De crisis loerde toen om de hoek.

“We hadden dit seizoen maar één doel en dat was de titel pakken”, zegt trainer-coach Arben Mamusha. Toch liep het voor zijn ploeg in het begin van het seizoen niet van een leien dakje.

“We namen een ongeloofli­jk slechte start. Het kwam zo ver dat ik op een bepaald moment zelf nog moest meespelen om aan voldoende spelers te geraken. Toen we dan ook nog eens uit de Beker van België werden gekieperd omdat we een forfaitned­erlaag oplie- pen wegens een gebrek aan spelers, was de maat voor mij even vol. Ik vroeg mezelf af wat ik hier bij Hoboken Ster aan het doen was. Ik ben een ambitieus iemand en huldig het principe dat stilstaan achteruitg­aan is. Ik wilde beter doen dan het voorbije seizoen en dus was enkel de titel een optie. Maar die titel hing in die beginfase echt aan een zijden draadje.”

Arben Mamusha, de spelers en het bestuur staken dan de koppen bij elkaar.

“Die forfaitned­erlaag was het kantelpunt van deze campagne. Iedereen besefte maar al te goed dat we er op die manier niet zouden komen. Er kwamen enkele nieuwe spelers bij en we gingen opnieuw naar de basis van het spelletje. Er werd tijdens de trainingen meer aandacht besteed aan tactiek en organisati­e. Wat echt nodig was. Er werd door mijn technisch sterke spelers te veel vooruit gedacht, waardoor we veel te gemakkelij­k doelpunten slikten omdat we constant uit de organisati­e speelden. Het tactisch concept werd aangepast waardoor de successen redelijk snel volgden.”

Hoboken Ster werd uiteindeli­jk kampioen met een voorsprong van vijf punten op ZVK Hove, dat na testwedstr­ijden mee promoveert naar eerste nationale.

“Het is leuk voor het Antwerpse zaalvoetba­l dat Hove mee naar eerste nationale promoveert. Zo spelen we volgend seizoen, samen met GS Hoboken, dat al jaren vaste waarde in de reeks is, met drie ploegen uit de regio op het hoogste niveau. Onze ambitie is om volgend seizoen in de linkerkolo­m te eindigen en het de toppers af en toe moeilijk te maken.”

 ?? FOTO RR ?? De spelers van Hoboken Ster bouwden een feestje in de kleedkamer na het behalen van de titel.
FOTO RR De spelers van Hoboken Ster bouwden een feestje in de kleedkamer na het behalen van de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium