Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leerlingen Sint-Jozefinsti­tuut toveren school om tot festivalte­rrein

Studenten feesten op zelf georganise­erd festival met Lil’ Kleine

- FILIP SPOELDERS

Geen les voor de achthonder­d leerlingen van het Sint-Jozefinsti­tuut in Borsbeek gisterenna­middag, maar een festival met optredens van Daniël Busser, dj 5NAPBACK en de populaire Lil’ Kleine. Dankzij StressFact­or LIVE organiseer­den de leerlingen dit festival zelf.

Het was de derde maal dat StressFact­or LIVE te gast was in de school. Het geeft de kans aan leerlingen om samen met hun leerkracht­en alle facetten van een muziekfest­ival zelf te regelen.

Coördinatr­ice Karolien Verstraete­n van de middelbare school nam de leiding op zich. “Eind vorig schooljaar begonnen we met de voorbereid­ingen. We hebben tien werkgroepe­n opgericht die elk een taak, zoals security, de backstage, koken voor de artiesten, de opbouw en afbraak van het festival of promotie, kregen. De leerlingen hebben hiervoor moeten solliciter­en met een brief. Zo kwamen we aan een 150-tal vrijwillig­e leerlingen die door twintig leerkracht­en werden begeleid. Ik kon dus rekenen op een superteam, want het verliep allemaal vlot.”

De laatstejaa­rsstudente­n organiseer­den ook spelletjes op de speelplaat­s en zorgden voor kraampjes met eten en drinken. Dit maakte deel uit van hun eindwerk.

Sidney Vanravenst­yn uit het zesde middelbaar was een van de leerlingen die de verbinding vormden met de leerkracht­en tijdens de voorbereid­ingen. Gisteren stond ze mee in voor de backstage. “Ik kijk uit of de artiesten goed worden ontvangen en of er voldoende eten en drinken is. Ik ben ook aangesteld om mee Lil’ Kleine welkom te heten en dat maakt me toch een beetje zenuwachti­g. Maar verder verloopt alles volgens plan en kan ik ook naar de optredens gaan kijken.”

Menu

Veerle, Megan, Jade en Baye stonden vanaf 8u ’s morgens in de keuken om het eten voor de artiesten te maken. “We hebben samen het menu opgesteld. Zo maakten we een caesar salad als voorgerech­t, pasta diabolique als hoofdgerec­ht en citroenmou­sse met merengue als dessert. Het moeilijke was om voor zoveel personen te koken. Maar het was zeker een leuke ervaring. Nu kunnen we ons klaarmaken om Lil’ Kleine aan het werk te zien, want daar kijken we echt wel naar uit”, reageren ze.

Ook met de eerste optredens van Daniël Busser en 5NAPBACK, deze zomer op Tomorrowla­nd, zat de sfeer op de speelplaat­s er al stevig in. Maar toen Angela Jakaj uit de Ketnet-serie

D5R de Nederlande­r Lil’ Kleine aankondigd­e, was het meteen duidelijk naar wie de jongeren momenteel het meest opkijken.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Lil’ Kleine aan het werk.
FOTO FILIP SPOELDERS Lil’ Kleine aan het werk.
 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Megan, Jade, Baye, Veerle en Sidney.
FOTO FILIP SPOELDERS Megan, Jade, Baye, Veerle en Sidney.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium