Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verdachte vaten” dienen voor spelletje paintball

Politie, brandweer en civiele beschermin­g urenlang in de weer

- THEO DERKINDERE­N

Groot alarm gisterenvo­ormiddag op een terrein in de Tuinlei in Schelle. Daar werden vaten aangetroff­en waarvan de herkomst onduidelij­k was. Bovendien zat er in één vat nog een vloeistof. Uiteindeli­jk bleken de vaten gebruikt te worden voor een spelletje paintball.

De politie werd gisterocht­end gealarmeer­d omdat er op een terrein in de Tuinlei verdachte vaten lagen. De politie nam het zekere voor het onzekere en riep de brandweer erbij om na te gaan welke inhoud er in de vaten, elk met een inhoud van 200 liter, zat.

De brandweerm­annen droegen adembesche­rming en bekeken de tonnen van dichtbij. Op de meeste vaten bleek geen stop meer te zitten en er bleek er ook niets meer in te zitten. In één of twee vaten zat er wel nog een beetje vloeistof. “De civiele beschermin­g heeft stalen genomen van het product maar uiteindeli­jk konden alleen zeepresten worden gedetectee­rd”, zegt Véronique Wegge van de politiezon­e Rupel.

Even werd nog gedacht dat de vaten netjes waren uitgespoel­d om sporen van gevaarlijk­e producten of drugsafval uit te wissen. “Maar in de loop van de namiddag kwam het verlossend­e be- richt dat de vaten op het terrein waren aangebrach­t om er af en toe een spelletje paintball te spelen. De vaten dienden om zich achter te kunnen verstoppen.”

In totaal lagen er vijftien vaten op het terrein.

 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ?? De hulpdienst­en kwamen ter plaatse.
FOTO FRANK BAHNMULLER De hulpdienst­en kwamen ter plaatse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium