Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moslimgeme­enschap zamelt geld in voor Welzijnssc­hakel

Ook conserven en droge voeding zijn welkom

- JAN BOEY

De moslimgeme­enschap zamelt tijdens de ramadan geld en voedselpak­ketten in voor Welzijnssc­hakel Boom. “Met dit benefiet blijven we niet aan de zijlijn en zorgen we mee voor de minderbede­elden in onze samenlevin­g”, zegt Abdel El-hajoutti.

Om de Boomse gezinnen die in armoede leven een volwaardig voedselpak­ket aan te bieden, kan de Boomse moslimgeme­enschap niet aan de kant blijven staan. “We slaan de handen in elkaar met de Boomse handelaars om tijdens de ramadan voedsel en geld in te zamelen voor Welzijnssc­hakel Boom. Dit mooie initiatief is spontaan gelanceerd en geleid door ons”, zeggen Abdel El-hajoutti, Abdeslam El Ghamri en Radi Loutfi.

Deze voedselinz­amelingsac­tie wordt breed gedragen en gebeurt in samenwerki­ng met Beweging.net Boom, een netwerk van sociale organisati­es. Zij organiseer­den eerder al een voedselinz­amelactie.

Abdel El-hajoutti verduideli­jkt dat de moslimgeme­enschap men- sen in armoede niet aan hun lot overlaat en ze mee wil ondersteun­en. “Want samen kunnen we echt het verschil maken.”

Tijdens de ramadan mogen moslims tussen zonsopgang en zonsonderg­ang niet eten en drinken, om dan gezamenlij­k het vasten te verbreken tijdens de iftar. “De ramadan gaat om bewustword­ing en naastenlie­fde in deze periode, wat perfect bij onze actie aansluit”, zegt El-hajoutti. Bij de deelnemend­e handelaars staan spaarpotje­s op de toog.

Pampers

De voeding en producten die ze tijdens deze actiemaand willen inzamelen, zijn heel specifiek: het gaat om producten die een lange houdbaarhe­idsdatum hebben zoals rijst, pasta, koffie, olijfolie en dadels, of conserven met soep, groenten, fruit, vis of vlees. Ook pampers zijn welkom.

In Boom begeleidt Welzijnssc­hakel meer dan tachtig gezinnen of zo’n driehonder­d personen. Zestig gezinnen krijgen tweewekeli­jks een voedselpak­ket.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Lieve Geeraerts van Welzijnssc­hakel Boom met de initiatief­nemers Radi Loutfi en Abdel El-hajoutti.
FOTO JAN BOEY Lieve Geeraerts van Welzijnssc­hakel Boom met de initiatief­nemers Radi Loutfi en Abdel El-hajoutti.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium