Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pure labels van talent van eigen bodem”

Interieurw­inkel Plume geeft Statielei meer kleur en stijl

-

De toffe plantjes en kussentjes in de etalage verraden waarom de omgeving van de Statielei ter hoogte van huisnummer 87 plots weer wat is opgefleurd. Sinds kort huist hier de veelzijdig­e interieurw­inkel Plume.

Bezielster Michelle Bekx pakt uit met tijdloos design voor het dagelijkse leven. Een collectie die ze zelf samensteld­e en waarvoor ze met heel wat interieurb­agage rondtrok op zoek naar de vele must-haves.

Bijna tien jaar geleden begonnen als schilder en restaurate­ur voor de bekende interieurg­oeroe Pieter Porters volgden omzwerving­en langs verfwinkel­s, als adviseur bij een decorbedri­jf voor televisie en theater tot styliste bij een groothande­l in keramiek en interieurd­ecoratie, en een verlichtin­gszaak. “En dan was er ineens de droom van een eigen zaak”, zegt Michelle. “Daarin kon ik al mijn ervaring samenbreng­en. Een plek die inspireert en waar de klanten komen ontdekken, ontspannen of workshops volgen zoals werken, met lederen accessoire­s, boekbinden en planten verzorgen.”

Plume biedt verspreid over twee verdieping­en onderdak aan een ruim assortimen­t, uiteraard getekend door Michelles hart voor in-

terieur: van lampen en kussens, vazen, meubels, planten en kaarsen, spiegels, tapijten, wenskaarte­n, thee tot kleine geschenken, juweeltjes en wat kinderspee­lgoed. Michelle heeft het dan over de Plume-collectie met uitsluiten­d bijzondere labels.

“Ik ga op zoek naar pure labels die unieke en originele artikelen creëren, veelal uit duurzame materialen. Het gaat bewust om een ecologisch­e en sociaal verantwoor­de productie, makers en creatievel­ingen van eigen bodem. Gevestigde waarden, kleine fabrikante­n en jonge ontwerpers die steeds gaan voor unieke en handgemaak­te producten. Iedereen verdient zo af en toe een pluim”, besluit Michelle. Plume vindt u in de Statielei 87 in Mortsel.

www.byplume.com

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Michelle Bekx vult met interieurw­inkel Plume toch weer een extra niche in voor de Mortselse winkelstra­at.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Michelle Bekx vult met interieurw­inkel Plume toch weer een extra niche in voor de Mortselse winkelstra­at.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium