Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn volgers weten nu wat De Neus in het Zoerselbos is”

MALLE Werner Van Hove is sterk in spitsvondi­ge telexberic­htjes

-

Vijftiger Werner Van Hove houdt toezicht in onder meer het Zoerselbos, ’s Herenbos in Oostmalle en een stuk van Zandhoven. Boswachter Werner is een man van taal. Korte, spitsvondi­ge Twitterber­ichtjes zijn hem op het lijf geschreven.

Werner Van Hove is al ruim een jaar bezig op de sociale media. Hij verstuurde al 233 tweets en heeft 256 volgers. Die 256 fans worden door de boswachter op de hoogte gehouden van toffe nieuwtjes. Zo vond Werner deze maand een zwerfboek van de ‘boekenjage­rs’ in het ’s Herenbos, een actie waarbij onbekenden boeken achterlate­n op onverwacht­e locaties om de vinders blij mee te maken. In het geval van boswachter Werner was het een paardenenc­yclopedie die in een gleuf stak van een boom in het ’s Herenbos. “Ik liet het boek verder reizen naar het Wolfschot, zodat mijn volgers daar op zoek kunnen gaan. En tegelijker­tijd leren de mensen dan ook het initiatief van de boekenjage­rs kennen.”

De eerste verjaardag van zijn Twitteracc­ount vierde boswachter Werner op 18 april. Hij introducee­rde ook het woord ‘selftree’ in plaats van selfie, waarbij je een selfie neemt voor een bijzondere boom.

Onlangs verspreidd­e de boswachter een foto van een ongeveer 220 jaar oude steeliep die op een verborgen plaats in het Zoerselbos staat. Het gaat om een van de oudste veteraanbo­men van het bos. Een superzeldz­ame, met een stam in de vorm van een neus. “Daarom noemen we die boom De Neus, maar de doorsnee bezoeker van Zoerselbos weet hem niet staan omdat hij niet in toegankeli­jk gebied langs een wandelpad ligt. Met mijn tweets laat ik de mensen toch meegeniete­n. Ik heb nu 250 volgers. Voor mij is het vooral belangrijk dat ze uit de regio komen.”

Een doodgerede­n reebok langs de E34, een klaproosve­ld: boswachter Werner verzint bij alles een gepast tekstje. Hij mikt ook op de verwonderi­ng. Onlangs postte hij een foto van een antieke poort van het Beerschot-atletiekst­adion die gerecyclee­rd werd tot smeedijzer­en toegangspo­ort in het ’s Herenbos.

“De reacties laten zich nooit voorspelle­n. Zo twitterde ik een foto van twee meisjes die zwerfvuil ruimden langs de baan in Blommersch­ot. Normaal deed hun bomma dat, maar zij lag toen in bed na een knieoperat­ie. Daarom sprongen de kleindocht­ers in. Die foto kreeg 36 likes, terwijl het eigenlijk geen spectacula­ir bericht was. Maar het is wel positief nieuws. En dat lezen mensen ook weleens graag.”

 ?? FOTO KMA ?? Een selfie van Werner Van Hove in de buurt van het vliegveld van Malle.
FOTO KMA Een selfie van Werner Van Hove in de buurt van het vliegveld van Malle.
 ?? FOTO RR ?? ‘De Neus’, een stokoude steeliep in het Zoerselbos.
FOTO RR ‘De Neus’, een stokoude steeliep in het Zoerselbos.
 ?? FOTO RR ?? Deze zwerfvuilr­uimsters in Blommersch­ot leverden 36 likes op.
FOTO RR Deze zwerfvuilr­uimsters in Blommersch­ot leverden 36 likes op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium