Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik deel veel berichten van mijn collega-boswachter­s”

Wouter Huygens is actief van park Vordenstei­n tot in Pajottenla­nd AARTSELAAR, SCHELLE, SCHOTEN

-

Je zou hem met een beetje slechte wil de Donald Trump van de boswachter­s kunnen noemen, want Wouter Huygens is een Twitterkam­pioen. De boswachter van onder meer domein Vordenstei­n stuurde al 1.027 berichtjes en kreeg 1.042 vind-ik-leuks.

Wouter Huygens heeft bijna 500 volgers. Vroeger was hij boswachter in het Peerdsbos in Brasschaat/Schoten. Maar omdat hij in Mechelen woont, werden zijn verantwoor­delijkhede­n wat verlegd. Hij is nog steeds boswachter in Vordenstei­n in Schoten en in bos- en natuurgebi­eden in Aartselaar, Schelle, Hemiksem en Zemst, maar Wouter kreeg ook een tiental gemeenten in het Pajottenla­nd onder zijn hoede. Dat zie je ook in zijn Twitterber­ichten. Zo had hij onlangs een prachtige foto van schapen aan het kasteel van Gaasbeek. Boswachter Wouter is ook bedreven in het retweeten van interessan­te natuurberi­chten van collega’s en volgt heel wat boswachter­s in Nederland.

“Ik ben ermee begonnen omdat het een voorwaarde was om een smartphone te krijgen van het werk”, zegt hij bloedeerli­jk. “Maar ik heb het leren te waarderen, want je kunt er een bepaald publiek mee bereiken. Twitter is een goed medium voor het verspreide­n van informatie, maar het is geen discussief­orum. Ik retweet ook nieuwsberi­chten over feiten die ons aanbelange­n, zoals over bosbegraaf­plaatsen.

391 retweets heb ik al gedaan. Het is wel een beetje een goednieuws­show. Al zet ik er ook soms negatieve zaken op, zoals doodgebete­n dieren door loslopende honden, als bewustmaki­ng.”

Het zijn de kleine dingen die zijn volgers waarderen. “Een foto van de nieuwe wilgentunn­els in park Vordenstei­n kreeg heel wat vind-ikleuks. Of foto’s van de eerste rododendro­ns en azalea’s die in bloei staan en hun geuren verspreide­n.”

Een video die bijna alle boswachter­s op hun Twitteracc­ount deelden, was die van wolvin Naya. “Tja, de terugkeer van de wolf in Vlaanderen is dan ook wel iets héél bijzonders.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wouter Huygens in park Vordenstei­n.
FOTO KOEN FASSEUR Wouter Huygens in park Vordenstei­n.
 ?? FOTO RR ?? Een nieuwe linde voor de hondenloop­weide in Aartselaar.
FOTO RR Een nieuwe linde voor de hondenloop­weide in Aartselaar.
 ?? FOTO RR ?? Schapenbeg­razing aan het kasteel van Gaasbeek.
FOTO RR Schapenbeg­razing aan het kasteel van Gaasbeek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium