Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Molenbeek versus de “meest gehate vrouw van Groot-Brittannië”

Hopkins moet niets weten van migranten, rosse baby’s, dikke mensen en dementeren­den

-

Katie Hopkins (43) had al de bijnaam van “meest gehate vrouw van Groot-Brittannië”. Nu wil ook de burgemeest­er van Molenbeek klacht indienen tegen de beroepspro­vocateur. Het zal Hopkins worst wezen: ze heeft van laster en eerroof haar beroep gemaakt.

“Ik ben de stem van zij die niet durven te spreken”, zegt Katie Hopkins. De afgelopen dagen werd ze een journalist­e genoemd, nadat een videoversl­ag van haar verblijf in Molenbeek werd uitgezonde­n op het Amerikaans­e Fox News. Maar de vrouw die Molenbeek de “Europese hoofdstad van de jihad” noemde, die het gebrekkige Engels van burgemeest­er Françoise Schepmans (MR) uitbuitte in een eenzijdig verslag en op Twitter beelden van een brand in een loods in Koekelberg bewijs noemde van een aanslag in Molenbeek, is eerder een beroepspro­vocateur. Iemand die van haat haar stiel heeft gemaakt.

Bootvlucht­elingen noemde ze kakkerlakk­en, dementeren­den vindt ze geen rusthuisbe­d waard “omdat ze toch niet weten dat ze leven”, dikke mensen zou ze nooit aanwerven “omdat ze lui zijn”. Zelfs rosse baby’s moeten het ontgelden: “ze zijn als gewone baby’s, maar dan veel moeilijker om lief te hebben”.

Veroordeli­ngen

Een mens kan zich afvragen hoe zo iemand aan 850.000 volgers op Twitter komt en een forum krijgt op grote tvzenders. Het Britse publiek leerde haar kennen in 2007, als deelnemer aan het realitypro­gramma The

Apprentice. Als slechterik van dienst werd ze even snel berucht als beroemd. Roem die ze verzilverd­e door ook nog aan Big Brother deel te nemen, met passages in talkshows en uiteindeli­jk een eigen radioshow en een column voor de

Daily Mail. Al leverde haar aanhoudend­e stroom vitriool haar naast compliment­jes van Donald Trump ook twee veroordeli­ngen op. Eén na een klacht van een foodblogst­er die door Hopkins verkeerdel­ijk werd beschuldig­d van vandalisme aan een oorlogsmon­ument. De tweede nadat ze een moslimfami­lie er valselijk van beschuldig­de deel uit te maken van Al Qaeda. Nadat ze ook nog eens verkeerde informatie over een leerkracht verspreidd­e en na de aanslag in Manchester opriep tot een “finale oplossing” – de letterlijk­e vertaling van endlösung – voor migranten besloot Mail Online haar contract niet te vernieuwen.

Klacht indienen

Sinds begin dit jaar werkt ze voor de Canadese extreemrec­htse site The Rebel en maakt ze filmpjes op eigen kosten.

Zo ook het videoversl­ag van Molenbeek. Françoise Schepmans zal de gemeentera­ad vandaag vragen om klacht in te dienen tegen Fox News én tegen Hopkins. Niet dat Hopkins daar zelf van wakker zal liggen. Integendee­l, ze ziet zichzelf als een martelaar voor de vrije meningsuit­ing. Letterlijk. “Ik ben de Jezus van de mensen die onomwonden spreken”, tweette ze na een eerdere veroordeli­ng.

Katie Hopkins Britse journalist­e “Rosse baby’s zijn als gewone baby’s, maar dan veel moeilijker om lief te hebben.”

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Beelden van een brand in Koekelberg noemde Hopkins op Twitter een aanslag in Molenbeek.
FOTO RR Beelden van een brand in Koekelberg noemde Hopkins op Twitter een aanslag in Molenbeek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium