Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog even en de prijzenkas­t is vol”

VTM-programma met Jens Dendoncker wint alweer internatio­nale award

- (dvg)

Hoe Zal Ik het Zeggen?,

het VTM-programma van Shelter met komiek Jens Dendoncker (27), stapelt de internatio­nale prijzen op. Dat vertaalde zich al in de komst van een tweede seizoen, en nu staat ook het buitenland te springen voor eigen versies.

Hoe Zal Ik het Zeggen?, het verborgenc­ameraprogr­amma waarin Jens Dendoncker (foto) originele en verrassend­e boodschapp­en overbrengt aan nietsvermo­edende mensen, had op het prestigieu­ze WorldMedia­Festival in Hamburg al een prijs voor beste comedy gewonnen. En ook voor de

Grand Award voor entertainm­ent mocht de productiep­loeg het podium op. Met ook de prijs voor beste nieuwe comedyform­at op de internatio­nale tv-beurs MipTV in Cannes tikt de teller stevig door.

Dendoncker zelf kon er in Hamburg niet bij zijn, hij moest een comedyshow spelen. Maar ook hij is dolenthous­iast om al die bekroninge­n. “Nog even en onze kast staat vol”, zegt hij lachend. “Die awards zijn een mooie bevestigin­g buiten Vlaanderen. Hier waren we het best bekeken najaarspro­gramma op VTM, maar dat Hoe Zal Ik het Zeggen? ook in het buitenland wordt opgepikt, is machtig. Dat geeft ons team een extra drive voor het tweede seizoen: het moet nog grootser en nog grappiger.”

Onder meer Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Noorwegen onderhande­len over een eigen Hoe Zal Ik het Zeggen?.

 ?? FOTO DIEGO FRANSSENS ??
FOTO DIEGO FRANSSENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium