Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoe zorgwekken­d is die lage intensitei­t?

-

Ik moet de eerste Belgische journalist zijn geweest die een wedstrijd van een Rode Duivel in de Chinese Super League live kon beoordelen. We zagen Tianjin Quanjian thuis tegen Shandong Luneng, een team uit de bovenste regionen. Vooral de eerste helft was ondermaats. Technisch middelmati­g, ordeloos en een bedroevend tempo. Jawel, een stuk minder intens dan Europese competitie­s. Witsel zelf voetbalde op routine, controlere­nd, zonder veel passie, vaak vragend om wat meer samenhang. De acties moesten van de Braziliaan Pato komen, die in een betere tweede helft dan ook voor de openingstr­effer zorgde. De bezoekers kwamen in blessureti­jd nog langszij. Quanjian kon al voor de zesde opeenvolge­nde keer thuis niet winnen, maar kwalificee­rde zich dinsdag wel voor de kwartfinal­es van de Aziatische Champions League.

Onze kennismaki­ng met de Chinese Super League was in elk geval teleurstel­lend, dit was meer Lokeren STVV. Maar met een sobere Aziatische beleving: alleen de twee harde kernen in een half gevuld stadion dat plaats biedt aan 30.000 toeschouwe­rs – er is een nieuw in aantocht voor 60.000 voetbalfan­s – zorgden voor wat sfeer. En politie en leger waakten wel heel talrijk. Het moet voor Witsel prettig zijn, straks weer tussen De Bruyne en Hazard te mogen voetballen. Als hij dan inderdaad weer zijn niveau haalt, is dat knap, na anderhalf jaar China.

Jurgen Van der Velde, Belgische football adviser in China: “Dit was niet beter, maar ook niet slechter dan een gemiddelde match in de Super League.”

Witsel na de match: “We waren niet slecht, we hadden onze kansen beter moeten afmaken.” (fbu)

 ?? FOTO IMAGINECHI­NA ??
FOTO IMAGINECHI­NA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium