Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse arts raakt ook op halve finale in Sint-Petersburg

- (syma)

Na de wedstrijd Brazilië-België, vrijdagavo­nd in het Russische Kazan, zat Jeff Suykerbuyk, psychiater in praktijk Miander in Wilrijk, zaterdagmi­ddag al na te genieten. “Het is absolute waanzin”, zegt hij, “prachtig om mee te maken”.

Suykerbuyk reist dit WK al elke wedstrijd heen en weer om de Rode Duivels live te zien scoren. Toen dat bij Brazilië-België dreigde te mislukken, besloot hij zelf actie te ondernemen. “Ik heb vroeger als arts voor een verzekerin­gsmaatscha­ppij repatriëri­ngen gedaan, een soort vliegende intensieve zorg. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokk­en en heb aangeklopt bij contacten van destijds. Zo kwam ik bij The

Aviation Factory terecht (een Antwerps bedrijf dat vluchten op maat verzorgt,

red.). Dat wilde een vliegtuig inleggen voor zo’n 770 euro per persoon, maar in Kazan was het onmogelijk om nog te landen. Het zomerseizo­en is sowieso druk, en nu dus extra.” Suykerbuyk moest dus iets anders verzinnen. “Ik heb met Turkish Airlines nog een vlucht kunnen boeken, via Istanboel naar Kazan. Ik zat vast in de taxi, maar ben er dus geraakt.”

‘Kleine’ groep supporters

Op de terugweg zaterdag probeerden Suykerbuyk en een vriend een ticket te boeken op een fanflight van Brussels Airlines, voor de halve finale in SintPeters­burg,

en dat was geluk voor Suykerbuyk en pech voor zijn vriend. “Gelukkig heeft The Aviation Factory besloten om ook nog een vliegtuig te charteren (twee, een derde kan niet doorgaan, red.).”

“Uiteindeli­jk zijn de Belgen in Rusland nog met een kleine groep supporters van enkele honderden die elke match volgen. Dat was duidelijk tijdens de match tegen Brazilië. Ik denk dat fans in zo’n land meer geld wíllen uitgeven om er effectief bij te zijn”, zegt Suykerbuyk nog. “In Rusland krijgen we niet echt mee hoe de Belgen hier het WKsucces van de Rode Duivels beleven, maar van mijn zoon hoor ik toch dat het echt leeft. Dat is tof.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium