Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons kindje heet Eden”

Pieter en Lesley uit Boechout vinden Hazard een “goed rolmodel” voor hun zoon

- SYLVIA MARIËN

Het is niet dat Pieter Bonneux uit Boechout per se een naam van een voetballer wilde voor zijn twee maanden jonge zoon. “Maar Eden vonden we allebei mooi”, zegt hij, “en als relaxte familieman is hij een goed rolmodel.”

De straffe prestaties van onze Rode Duivels lijken jonge ouders te inspireren bij het kiezen van een voornaam. Sinds 14 juni, het begin van het WK, kregen al 37 baby’s een naam van een van onze Duivels. Vince(nt), dat al een aantal jaar populair is, en Eden komen het vaakst voor.

Die inspiratie was er overigens ook voor het WK van start ging. Op 1 mei kregen Pieter Bonneux (35) en Lesley Van Aken (30) een zoon, Eden. “Al van bij de geboorte heeft hij een voetballer­skuif”, vertelt Pieter. “En zijn scheenlapj­es van Barcelona liggen ook al klaar (lacht).”

Pieter is wel degelijk een groot voetbalsup­porter, maar zijn zoon hoefde niet naar een voetballer genoemd te worden. “We dachten eerst aan Louis en Elia was ook in de running. Maar toen ik Eden voorstelde, vond Lesley het ook meteen goed”, zegt Pieter.

“Ik kende de naam natuurlijk van Eden Hazard, maar ik kwam ook te weten dat de naam Eden in Wallonië vaak gebruikt wordt voor meisjes. Eigenlijk is het een Hebreeuwse naam. Denk aan het hof van Eden, wat ‘paradijs’ of ‘de vurige’ betekent. Het valt te verwachten dat nog meer ouders nu Eden zullen kiezen. Dat vinden we zelfs een beetje spijtig, want dan gaat het originele er wat af. Positief is ook dat Eden goed bij mijn familienaa­m past en dat iedereen hem vlot kan uitspreken.”

“Onze Eden is echt een knapperd”, zegt Pieter. “Natuurlijk vindt Lesley Eden Hazard ook de knapste van de Duivels. En Chadli, maar Nacer zou niet passen. De beste vind ik De Bruyne, maar voor Kevin ben ik niet te vinden.”

“Wat misschien wel nog bijzonder is: Eden Hazard heeft veel Afrikaanse vrienden en hij is zelf ook een relaxte familieman. Een mooi rolmodel voor onze zoon, zou ik zeggen. En ik ben zelf in Congo geboren.”

In Antwerpen werd zopas ook een Neymar geboren. “Om zeker te zijn dat hij zou huilen bij de geboorte (lacht)?”

Pieter Bonneux

Vader van Eden

“Het valt te verwachten dat nog meer ouders nu Eden zullen kiezen. Dat vinden we een beetje spijtig, want dan gaat het originele er wat af.”

 ?? FOTO ??
FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium