Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Dries tot Vince

-

Eden en Thorgan Bosman 3 augustus 2016 (Eden) en 29 maart 2018 (Thorgan), uit Beveren-Waas “Mijn vriend is nogal verslaafd aan voetbal”, zegt mama Shane. “De namen zijn vooral zijn keuze. Ik wilde vooral namen die je hier bij ons niet veel hoort. Thorgan is geboren op dezelfde datum als de echte.”

Eden Sneyers

4 mei 2018, uit Ruisbroek “We wilden een korte en krachtige naam, eenvoudig maar niet te klassiek. Geen Louis of Kamiel. Daar is niets verkeerds mee maar voor ons mocht het iets moderner”, zegt papa Jonas. “Eden Hazard is een prachtige voetballer. We hebben nooit getwijfeld.”

Dries Marsee

29 maart 2018, uit MeldertLum­men

“Meestal zijn het de vrouwen die voor Dries Mertens supportere­n, maar ik ben zelf ook een grote fan”, zegt papa Davy. “Ik vind dat hij heel mooi voetbal speelt en we hopen dat onze Dries het later even ver schopt.”

Vince Baele

25 juni 2018, uit Oosterzele “Vince had bijna Vincent geheten”, zegt mama Juanita. Zoals Vincent Kompany dus, van wie de bijnaam is. “Toch is onze Vince niet echt vernoemd naar hem. Het is eerder toeval. Maar we zijn er wel blij mee. Kompany is toch een van de belangrijk­ste Duivels.”

Vince the Prince

Vince Lammens

25 juni 2018, uit Melle

“Ik heb de mama nog proberen te overtuigen om toch maar voor Eden te gaan”, zegt papa Mike. “Maar dat zag ze niet zitten. Ze zal het zich beklagen als Hazard ons straks naar de wereldtite­l trapt.”

Eden De Meulenaere

1 juli 2018, uit Roeselare “Mijn vriend is een heel grote voetbalfan met een zeer lange familienaa­m. Dus leek Eden ons een goeie keuze”, zet mama An-Sofie. “We wisten meteen dat hij tijdens het WK geboren zou worden, maar dat heeft niet meegespeel­d.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ??
FOTO MIA UYDENS
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium