Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minister stelt online applicatie voor bijklussen voor

-

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) en RSZ-topman Koen Snyders hebben gisteren de online toepassing gelanceerd waarmee onbelaste, kleine klussen aangegeven kunnen worden.

Het nieuwe statuut Plussen, dat werknemers, zelfstandi­gen en gepensione­erden de mogelijkhe­id biedt tot 500 euro per maand bij te verdienen zonder daar belastinge­n of sociale bijdragen op te moeten betalen, wordt op 15 juli van kracht.

Werknemers die minstens vier vijfden werken, zelfstandi­gen in hoofdberoe­p en gepensione­erden zullen er gebruik van kunnen maken. Het moet gaan om vereniging­swerk, diensten van burger aan burger of activiteit­en in de deeleconom­ie.

Via de nieuwe onlinedien­st Bijklussen (bijklussen.be) moeten de klussen online worden aangegeven bij de RSZ. De klussen moeten op een lijst van toegelaten activiteit­en staan. Als een vereniging beroep doet op iemand die in zijn vrije tijd een betaalde taak komt uitvoeren, moet de vereniging aangifte doen. Als een burger in zijn vrije tijd een klus opknapt voor een andere burger, doet hij de aangifte

zelf. Voor elke klus moeten drie gegevens

worden aangegeven: het type activiteit, de periode en het betaalde bedrag. De regeling rond bijklussen bevat diverse maatregele­n die ervoor moeten zorgen dat er geen oneerlijke concurrent­ie wordt gecreëerd voor activiteit­en van bestaande ondernemin­gen en zelfstandi­gen.

www.bijklussen.be

 ?? FOTO DBW ?? RSZtopman Koen Snyders.
FOTO DBW RSZtopman Koen Snyders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium