Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dan toch nieuwe zoektocht naar Marc Sluszny

- (cel)

Het Franse gerecht gaat vanaf vandaag toch zoeken naar het lichaam van de verdronken Antwerpse avonturier Marc Sluszny (56).

bevestigen de duikers van de organisati­e Spéléo Secours Français (SSF).

Marc Sluszny verdween op 28 juni, toen hij samen met een Letse duiker 122 meter diep onder water dook in een grot in het ZuidFranse Salses-le-Château. De hulpdienst­en zijn ervan overtuigd dat hij dat niet overleefd heeft. Het parket van Perpignan gaf eerder al aan dat er geen zoektocht naar zijn lichaam zou komen, omdat dat te gevaarlijk zou zijn.

Maar vanaf vandaag gaat een team van achttien mensen toch op zoek naar de Belg, op vraag van het gerecht.

Dat bevestigt Bernard Tourte, voorzitter van SSF. Gisteravon­d waren de reddingswe­rkers al ter plaatse om de situatie in te schatDat ten. “We hebben vier dagen voor de zoektocht uitgetrokk­en”, zegt Tourte. Het gerecht wil niet alleen Sluszny aan zijn familie teruggeven, maar ook zekerheid krijgen over hoe de Belg om het leven kwam.

Familie opgelucht

Familie en vrienden van Sluszny zijn opgelucht. Voor de joodse familie is het heel belangrijk dat het lichaam gevonden wordt, om een afscheidsp­lechtighei­d te kunnen houden. “We zijn blij dat profession­ele duikers op zoek gaan. Niemand hoeft dan zijn leven te riskeren”, zegt goede vriend Filip Van Vlem.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Marc Sluszny is sinds 28 juni spoorloos.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Marc Sluszny is sinds 28 juni spoorloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium