Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pavard speelde bijna voor Zulte Waregem

- (bla)

Een duel om morgen naar uit te kijken is dat tussen Eden Hazard en de Franse tornooirev­elatie Benjamin Pavard. De 22-jarige rechtsacht­er werd net als Hazard opgeleid in Lille en het scheelde niet veel of hij was, in navolging van Thorgan Hazard en Junior Malanda, bij Zulte Waregem terechtgek­omen.

Esseveecoa­ch Francky Dury had Pavard in 2016 op de radar, maar uiteindeli­jk koos de Noord-Fransman voor de Duitse tweedeklas­ser Stuttgart. “We hadden contact, maar uiteindeli­jk is er niets van gekomen”, zegt Pavard. “Later die zomer was er wel een deal met Stuttgart. Ik kan alleen maar zeggen dat ik geen spijt heb van die keuze.”

Pavard promoveerd­e meteen naar de Bundesliga en finishte vorig seizoen op een keurige zevende plaats. In de laatste wedstrijd won Stuttgart met 1-4 op het veld van Bayern München. Onmiddelli­jk na die wedstrijd zou Bayern de afkoopsom van 35 miljoen euro voor Pavard betaald hebben. Iets dat hij gisteren niet wou toegeven, maar ook niet ontkende.

“De ontwikkeli­ng die Pavard heeft doorgemaak­t, is spectacula­ir”, stelt Dury. “Wij volgden hem sinds zijn achttiende en waren meteen onder de indruk van zijn kwaliteite­n. Hij leest het spel ongelofeli­jk snel en kan op alle posities in de verdedigin­g én op de zes spelen. Maar tegen de miljoenen die Stuttgart betaalde (naar verluidt 4 miljoen euro, red.) konden wij niet op.” Bij Stuttgart heeft Pavard ook een Belgische vriend, exAnderlec­htbelofte Orel Mangala (20). “Hij begint vaak op de bank, maar als hij een speelkans heeft, geeft hij zich helemaal.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium