Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk dat ik mag juichen in halve thuisrace”

Stijn Goolaerts pakt tweede zege van het seizoen

-

Het werd zaterdagmi­ddag in de open categorie in Kontich een vinnige spurt tussen vier renners voor de zege. Stijn Goolaerts klopte zijn ploegmaat Tom Oerlemans uiteindeli­jk met duidelijk verschil.

Bij het ingaan van de laatste ronde ging Goolaerts aan de haal. De hardrijder uit Boom bouwde een voorsprong uit van 200 meter en verdedigde die met hand en tand. Op drie kilometer van de aankomst moest hij evenwel de terugkeer dulden van het drietal Gerben Peersman, Michael Adriaensen en Tom Oerlemans.

“Adriaensen zette van heel ver de spurt in, maar tekende daarmee zijn doodvonnis”, sprak winnaar Stijn Goolaerts van Hubo-Aerts Action Bike CT. “Mijn ploegmaat Tom Oerlemans ging dan volop door. Ik had hem graag de zege gegund, maar voor mij was dit een halve thuiswedst­rijd. Ik woon hier in vogelvluch­t maar enkele kilometers vandaan en omdat ik hier twee jaar geleden ook al eens won, had ik mijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Ik ben blij met mijn tweede zege van het seizoen. Zeker nadat vorig jaar wegens ziekte helemaal de mist was ingegaan.”

Oerlemans (30) legde zich sportief neer bij de nederlaag. “Uiteraard had ik liever zelf gewonnen, maar met de eerste twee plaatsen voor onze ploeg kan ik vrede nemen. Het is mijn laatste volledige jaar als eliterenne­r zonder contract en daarom wil ik graag nog eens een koers winnen. Maar dat komt er nog weleens van”, aldus de ex-Lintenaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium