Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verstand op nul, dat werkt het beste bij mij”

Jordi Van Den Eynden (19) knalt naar brons op eerste BK

-

Jordi Van Den Eynden (19) heeft zijn BK-debuut bij de ‘groten’ niet gemist. De Stabroeken­aar knalde op de 110 meter horden naar het brons in een tijd van 14”26.

Vooraf stond Van den Eynden met de vierde prestatie (14”25) ingeschrev­en voor het BK. Omdat de top drie dit seizoen al onder de veertien seconden was gedoken en Van Den Eynden niet, dacht hij niet meteen aan brons.

“In de reeksen zaterdag had ik een slechte start, maar ben ik goed teruggekom­en”, zegt de Stabroeken­aar. “Met mijn 14”24 was ik heel tevreden. In de finale was het min of meer andersom. Ik startte sterk, maar op de vierde of vijfde horde geraakte ik even uit balans. Dat kostte me enkele honderdste­n. Gelukkig kon ik me wel redelijk herpakken.”

Gezien de 2,4m tegenwind in de finale, is 14”26 een erg sterke tijd voor de seizoensre­velatie, die de afgelopen vijf weekends vier keer zijn PR mocht bijstellen. In één maand tijd ging hij van 14”88 naar 14”24. “Ik weet niet meteen waarom het zo goed gaat. Het is niet zo dat ik speciaal gepiekt of getraind heb. Het zit gewoon al een hele tijd goed en dat heeft een invloed. Ik zit in de flow. Tijdens de race zette ik mijn verstand op nul en was het gewoon gaan. Dat werkt bij mij het best.”

In september vorig jaar won Van den Eynden nog goud op het BK juniores op de 400 meter horden. “Mijn trainer Paul Sauviller zou me liever nog de 400m horden zien lopen. Maar ik vind de 110m horden toffer. Daarom leg ik me sinds dit jaar toe op de 110m horden. Op de 400m horden vind ik mezelf wat te wisselvall­ig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium