Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Volgende maand op het EK wil ik opnieuw pieken”

Joyce Lefevre wheelt op BK naar Belgisch record op 800 meter

- BART SPRUIJT

Sinds enkele jaren betwisten de AMH (atleten met handicap) samen met de valide atleten hun BK in het Koning Boudewijns­tadion. Wheelster Joyce Lefevre maakte indruk met een Belgisch record in haar klasse T34 op de 800 meter.

van de Paranteecl­ub Wapper in Wommelgem wheelde op zaterdag een erg sterke dubbele ronde in het Koning Boudewijns­tadion. Ze verbeterde haar eigen Belgische record op de 800 meter tot 2’26”68. Zondag ging de 30-jarige atlete uit Deurne gewoon door op haar elan. Op de 100 meter wheelde ze naar een tijd van 20”70. Goed voor een tweede gouden plak.

“Over mijn prestatie van zaterdag ben ik toch het meest tevreden”, zegt Lefevre. “Omdat ik het enkele weken wat kalmer aan had gedaan, had ik het niet verwacht. Mijn 100 meter vond ik wat minder. Op zich is het niet slecht, maar mijn persoonlij­k record is 19”92. Het kan dus zeker sneller.”

EK in Berlijn

Volgende maand wil de Antwerpse schitteren op het EK in Berlijn. “Dat wordt het grote doel. Hopelijk kan ik daar opnieuw pieken met een nieuwe toptijd. Al valt dat wat af te wachten. Veel hangt af van de piste, en die zou niet zo snel zijn. Zelf geef ik me vooral veel kans op de 100 meter. Al is het moeilijk om in te schatten wat haalbaar is. Op het EK hoop ik opnieuw onder de twintig seconden te zitten. Op de 800 meter wil ik mijn tijd nog wat verbeteren. In de voorbereid­ing doe ik deze maand nog twee trainingss­tages. Eerst een weekje in Moeskroen en daarna een weekje in Gent. We blijven bewust in België, want het moet combineerb­aar blijven met de job. Ik werk in de kinderopva­ng waar ik de administra­tie doe op een dienst voor onthaalmoe­ders.”

In haar superjaar in 2016 veroverde Lefevre brons op het EK in het Italiaanse Grosetto op de 100m en werd ze achtste op de Paralympis­che Spelen van Rio. Uiteraard schitterde ook wheeler Peter Genyn op het BK. De paralympis­ch kampioen en wereldreco­rdhouder klokte 20”76 op de 100 meter. Daarmee zat hij wel een eindje boven zijn eigen weLefevre reldrecord van 19”89.

Gitte Haenen (klasse T63) uit Kapellen imponeerde op de 100 meter en spurtte naar een toptijd van 16”52. In het verspringe­n haalde Haenen goud met 3m90. Ook Haenen en Genyn mogen op medailles mikken op het EK.

 ?? FOTO BELGA ?? Joyce Lefevre toonde zich op het BK vooral op de 800 meter. “Toch denk ik komende maand op het EK vooral kans te maken op de 100 meter.”
FOTO BELGA Joyce Lefevre toonde zich op het BK vooral op de 800 meter. “Toch denk ik komende maand op het EK vooral kans te maken op de 100 meter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium