Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Natan Eetezonne lukt dubbelklap­per zonder setverlies

15jarige youngster van TC Blauwe Regen heerst op Ten Hoeve en Club De Anjelier

- (kugu)

De 15-jarige Natan Eetezonne (C+15/2) heeft er een bijzonder vruchtbaar weekend opzitten. Het jonge talent van TC Blauwe Regen zegevierde gisteren zowel op Club De Anjelier als Ten Hoeve in Heren 3.

Nadat hij rond de jaarwissel­ing nog het wintertorn­ooi Heren 4 op Sporting Hove had gewonnen, bleef het wat stil rond de 15-jarige Natan Eetezonne. Maar deze week bewees de youngster van TC Blauwe Regen helemaal te zijn. Zowel op Ten Hoeve als

back in business Club De Anjelier freewheeld­e de jonge Duffelaar naar eindwinst zonder ook maar één set prijs te geven.

Op Ten Hoeve stond Eetezonne gisteren tegenover Maxime Verdickt (C+15/2) van TK De Berken. Die kon in de eerste set nog enigszins gelijke tred houden met Eetezonne, maar ging uiteindeli­jk met 6-3 ten onder. In geen tijd maakte de speler van TC Blauwe Regen de klus af in set twee en won hij met 6-0.

Ook op Club De Anjelier kwam Eetezonne zelden of nooit in de problemen tegen Sam Vanhuynege­m (C+15/2) van Mechelse THC. Eetezonne won makkelijk met twee keer 6-2. De eerste tornooiwin­st in het lopende zomerseizo­en werd zo meteen een tweeklappe­r.

Gilles Van Hout wint op Ten Hoeve

In Heren 2 op Ten Hoeve ging de zege naar eerste reekshoofd Gilles Van Hout (B+2/6), die al bij al vrij vlot Christophe Van Parys (C+15) klopte met 6-4 en 6-1.

Voor Van Hout was het luttele weken na zijn tornooiwin­st op TC Wingfield in Heren 3 nu dus ook bingo in Heren 2.

In Dames 2 op Ten Hoeve won Yana Malfait (C+15) van ISC TC. In de finale klopte ze Dina Van Den Eeden (C+15) met 6-2 en 6-4.

Van Den Eeden vond wel troost in Dames 3, waarin ze in de finale Celine Franck (C+15) klopte met 6-1 en 6-4. De vrouw van TC ’t Sas had overigens een bijzonder drukke agenda, want gisterenav­ond speelde ze ook nog een derde finale op TC De Rakket. In Dames 2 ging ze daarin met 6-3 en 6-2 kopje-onder tegen An-Sofie Beckers (C+15/1) van TC Maaseik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium