Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vakantiege­voel in hartje Boechout

Gemeente is opnieuw horecazaak rijker

- PATRICK VAN DYCK

Met de opening van Grissini, een Italiaanse foodbar in de Alexander Franckstra­at, wordt het culinaire aanbod in Boechout opnieuw uitgebreid. “Hier geen pizza’s of gewone spaghetti”, vertelt Greet Snellings (41) uit Boechout. “Maar wel verse en huisbereid­e gerechten met een Italiaans accent.”

Een echte ‘trattoria’ waar sfeer, lekker eten en de Italiaanse gezellighe­id en hartelijkh­eid centraal staan, dat is het doel dat Greet ‘la mamma’ Snellings zich voor Grissini heeft gesteld. Met haar eethuis in de Alexander Franckstra­at, waar vroeger de showroom van een Ford-garage was, start ze haar eerste eigen zaak. “Eerder heb ik al wel wat ervaring in de horeca opgedaan”, vertelt Greet, die ruim twee jaar geleden vanuit Limburg naar Boechout verhuisde. “De liefde bracht me naar dit gezellige dorp aan de rand van de stad.”

Waar de liefde voor Italië vandaan komt? “Als kind trok ik elk jaar naar Italië. Daar is toen de vonk tussen mij en dat fantastisc­he land overgeslag­en. De manier van leven, de pure keuken en de warmte van haar inwoners spreekt me enorm aan.”

“Italië staat voor vele mensen gelijk aan vakantie. Dat vakantiege­voel wil ik creëren. Klanten moeten hier op hun gemak kunnen genieten van een heerlijk glaasje wijn, een frisse pint, een kopje koffie of een heerlijke hap. Maar alles wat ik hier schenk of maak heeft een Italiaanse toets.” Ook het interieur ademt de sfeer van ‘la mamma’. “Vooral de lange toog vind ik heel belangrijk. Die nodigt uit om contact te leggen met de gasten en met de gastvrouw. Gezellighe­id en sfeer zijn hier de sleutelwoo­rden.”

Avontuur

Boechout telt al tientallen horecazake­n. De concurrent­ie is groot. Toch gelooft Greet in haar concept. “Dit is niet het zoveelste restaurant. Grissini is anders dan de rest. Met een beperkte kaart en de nadruk op verse en huisbereid­e gerechten hoop ik het verschil te kunnen maken.”

Greet houdt van uitdaginge­n. “In mijn vrije tijd spring ik op mijn Ducati. Met de opening van deze zaak begin ik ook aan een avontuur. Het leven mag best wat spannend zijn.”

De zaak is enkele weken open en de eerste reacties zijn alvast positief. “Ik heb geen officiële opening gehouden, maar de mond-tot-mondreclam­e begint haar vruchten af te werpen. Op 15 juli bied ik voor de eerste keer een luxe-ontbijt aan. Als dat succesvol is, wil ik die formule tweemaande­lijks aanbieden.”

Italiaanse avond

Greet speelt ook met het idee om af en toe een Italiaanse avond te organisere­n. “Met hapjes en Italiaanse livemuziek. Mijn wortels liggen in Limburg, daar ken ik wel enkele Italianen die hier willen komen optreden.” Of haar Limburgse tongval soms zorgt voor grapjes bij de klanten? “Dat gebeurt”, knipoogt ze. “Maar ik houd wel van wat plagerijen. Dat maakt het extra gezellig.”

“Een leuke babbel en eten maken, is waar ik van hou. Met dit eethuis heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Dat is toch het mooiste wat er is.”

Alexander Franckstra­at 47a

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Uitbaatste­r Greet Snellings in haar nieuwe zaak. “Ik wilde een lange toog zoals in de Zuiderse landen.”
FOTO PATRICK VAN DYCK Uitbaatste­r Greet Snellings in haar nieuwe zaak. “Ik wilde een lange toog zoals in de Zuiderse landen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium